Constanța Final de proces în cazul polițistului acuzat că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!

  • Amintim că acest dosar a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța, în septembrie 2023, prin condamnarea polițistului la 6 (şase) luni închisoare în sarcina inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (4 acte materiale).
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.



Curtea de Apel Constanța a finalizat cercetarea specifică în apelul dosarului în care un polițist din cadrul Brigăzii Autostrăzi (Laurențiu P) este acuzat că ar fi dezvăluit unui apropiat unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!


Conform portalului instanțelor de judecată, instanța de apel se va pronunța în cauză aproape de jumătatea lunii mai 2024.


Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă!

Amintim că acest dosar a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța, în septembrie 2023, prin condamnarea polițistului la 6 (şase) luni închisoare în sarcina inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (4 acte materiale).

Instanța a amânat aplicarea pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 

MINUTĂ

Solutia pe scurt: S.P. nr.331: În temeiul art. 396 alin. 1 şi 4 C.p.p. rap la art. 304 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 Cpen. (4 acte materiale) stabileşte pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare în sarcina inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (4 acte materiale comise la 09.01.2022, 16.01.2022, 20.01.2022 şi 17.02.2022). În temeiul art. 83 şi urm. din C.pen., amână aplicarea pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 85 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul este obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa. În temeiul 404 alin. 3 C.proc.pen. şi art. 83 alin. 4 C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra necesităţii unei bune conduite viitoare şi asupra dispoziţiilor art. 88 C. pen. privind revocarea amânării aplicării pedepsei dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere. În temeiul art. 274 alin. 1 şi 2 C. proc. pen., obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 6.000 lei. Cu drept de apel.


Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Constanţa.


Omul legii este acuzat de săvârşirea infracţiunii de divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (6 acte materiale), prev. de art. 304 alin. 1 Cpen. cu aplic. art. 35 alin. 1 Cpen.

În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatului că, în calitate de agent şef de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi, Biroul de Poliţie Autostrada A2 (BPA2), aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a transmis unei persoane numitului (…) informaţii nepublice, despre care a luat la cunoştinţă datorită atribuţiilor de serviciu, informaţii referitoare la amplasamentul sistemelor radar şi al echipajelor de poliţie de pe Autostrada A2, pentru ca persoana în cauză să nu fie sancţionată pentru depăşirea limilelor de viteză ori pentru încălcarea altor norme care reglementează circulaţia rutieră.


Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Caz incredibil instrumentat de procurorii din Constanța!
Polițist trimis în judecată pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost jale pe A2. Care a fost viteza record. Câți șoferi au fost prinși cu viteza peste cea legală. Mașini de lux folosite de poliție pe autostradă

05 Jun 2017 30080

Poliţia Română caută ofiţeri pentru Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale. Iată lista candidaţilor declaraţi „Apt“

14 Mar 2016 7506