Constanța. Substanțe de milioane de euro descoperite de procurori. Patru persoane, trimise în judecată




Magistrații de la Judecătoria Constanța se vor pronunța joi, 9 mai 2024, asupra măsurii preventive în dosarul în care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat suspectat de fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept, prev. de art. 141 alin. 1 din Legea nr. 104/2008, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen. şi art. 77 lit. a din C. Pen.
 
Tot în acest dosar, au mai fost deferiți justiției, în stare de control judiciar, alte trei persoane pentru presupusa săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.
 

„În esenţă, s-a reţinut că inculpatul E.C.I. s-a ocupat de comerţul ilicit cu substanţe dopante de mare risc, sprijinit de concubina sa, R.D., ce administra pe raza judeţului  Constanţa depozite cu produse conţinând astfel de substanţe, pe care le şi livra către terţe persoane.
 
  De asemenea, în activitatea infracţională inculpatul E.C.I. a fost ajutat şi de inculpaţii P.A.S. şi D.F., ce se ocupau cu manipularea şi transportul produselor.
 
  La data de 23.12.2023 inculpaţii P.A.S. şi D.F. au manipulat şi încărcat într-un autovehicul, de la un depozit al inculpatului E.C.I. de pe raza municipiului Constanţa, 155 cutii din carton și 13 saci din plastic, în interiorul cărora se aflau 135.830 fiole și recipiente din sticlă cu conținut lichid, 192.560 comprimate și 186,8 kilograme fiole vrac cu conținut lichid, toate conţinând aproximativ 45 de tipuri de substanțe dopante, inculsiv substanţe dopante de mare risc, cu o valoare totală de piață de peste 900.000 euro. La aceeaşi dată cei doi inculpaţi au fost depistaţi pe raza municipiului Constanţa de lucrători de poliţie rutieră, iar produsele în cauză au fost ridicate.
 
Ulterior, inculpaţii E.C.I. şi R.D. şi-au continuat activităţile infracţionale, la data de 10.02.2024 fiind găsite la un depozit al acestora de pe raza oraşului Năvodari 73.439 de cutii cu produse conţinând substanţe dopante de mare risc, respectiv tamoxifen, stanozolol, oxandrolon, metandienonă, oximetolon, mestanolon, anastrozol, metiltestosteron, clomifen, clenbuterol, boldenon, testosteron, nandrolon, trenbolon şi metenolon. Şi aceste produse, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 2.000.000 de euro, au fost ridicate.
 
De asemenea, la data de 11.02.2024 au fost găsite la un alt depozit al inculpaţilor E.C.I. şi R.D., situat în localitatea Valu lui Traian, judeţul Constanţa, 15.634 de cutii ce conțineau 156.340 fiole cu substanţe dopante de mare risc, respectiv nandrolon fenilpropionat, testosteron enantat, testosteron cipionat, trenbolon enantat, metenolon enantat, boldenon undecilenat, drostanolon propinat, trenbolon hexahidroxibenzilcarbonat şi stanozolol. Produsele, cu o valoare totală de piaţă de aproximativ 1.000.000 de euro, au fost ridicate.
 


Prin rechizitoriu procurorul a sesizat instanţa de judecată şi cu privire la necesitatea măsurii de siguranţă privind confiscarea specială a substanţelor dopante de mare risc menţionate, a unui autovehicul şi a unor dispozitive electronice, folosite la comiterea faptelor, precum şi a unor sume de bani provenite din infracţiuni.
 
  Cercetările au fost efectuate de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale. Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, conform procurorilor.

 
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul 12748/212/2024, inculpații sunt: „Enciu Ionut Cristian“, „Rusa Diana“, „Pais Alexandru Stelian“ și „Dinescu Florin“.



 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cei doi suspecți din dosarul capturii record de substanțe dopante, aduși la Judecătoria Constanța! Prejudiciul, aproximativ 3 milioane de euro (GALERIE FOTO+VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța Bărbat suspectat de fabricarea și livrarea substanțelor dopante, arestat preventiv. Complicii, sub control judiciar

07 May 2024 470

UPDATE Percheziție la Valu lui Traian! Captură record a polițiștilor din Constanța. Aproape 1 milion de euro

12 Feb 2024 1808

Decizie de ultimă oră a magistraților de la Judecătoria Constanța în dosarul capturii record de substanțe dopante (MINUTA INSTANȚEI)

11 Feb 2024 1642

Cei doi suspecți din dosarul capturii record de substanțe dopante, aduși la Judecătoria Constanța! Prejudiciul, aproximativ 3 milioane de euro (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Feb 2024 1770

Percheziții la Constanța și Năvodari! Vizați, suspecți de contrabandă cu țigări și deținere sau comercializare de substanțe dopante (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1277

„Pastilă amară“ pentru procurorii din Constanța! Propunere de arestare, respinsă într-un dosar în care se vehiculează aproape 1 milion de euro

27 Dec 2023 1455

IPJ Constanța Substanțe dopante cu grad mare de risc, descoperite într-o autoutilitară (FOTO)

24 Dec 2023 1085

SC Body Gym ABC SRL Agigea, certificată anti-doping

09 Feb 2015 1309