Contract de peste 8,04 milioane de euro Kronstarr Bau Company și Autoprima Serv pierd la Constanța procesul pentru modernizarea traseului DN22F – Grindu, în județul Tulcea (DOCUMENTE)

  • Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondată plângerea Kronstarr Bau Company SRL - Autoprima Serv SRL - Total Road SRL.
  • În speță, este vizat contractul pentru modernizarea traseului DN22F-Grindu, estimat la o valoare totală echivalentă cu peste 8,04 milioane de euro, la cursul actual.
  • În Secțiunea Document pot fi consultate decizia CNSC, dar și anunțul de participare vizând licitația, publicat în SEAP.
Curtea de Apel Constanța a respins plângerea Kronstarr Bau Company SRL - Autoprima Serv SRL - Total Road SRL în legătură cu licitația organizată de Consiliul Județean Tulcea pentru modernizarea traseului DN22F – Grindu!
 
În instanță, Kronstarr Bau Company SRL, în calitate de lider al asocierii formate din cele trei societății, s-a plâns de decizia nefavorabilă a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, vizând licitația din Tulcea.
 
Conform SEAP, contractul pentru lucrările de modernizare a traseului a fost estimat la peste 8,04 milioane de euro, la cursul actual.
 
Decizia Curții de Apel Constanța a fost luată vineri, 12 ianuarie 2024, în dosarul cu indicativul 759/36/2023, aflat în atenția Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Părți în cauză au fost Kronstarr Bau Company SRL, lider al asocierii Kronstarr Bau Company SRL – Autoprima Serv SRL – Total Road SRL, în calitate de reclamant, Județul Tulcea, în calitate de pârât, și Mega Edil SRL, în calitate de intervenient.
 
Obiectul dosarului a fost reprezentat de un litigiu privind achizițiile publice „plângere – Decizia CNSC nr. 2785/C3/2921/23.11.2023“, iar în minuta Hotșrârii nr. 6 din 12 ianuarie 2024, se arată că instanța „respinge plângerea, ca nefondată“.
 
De asemenea, Curtea „admite cererea de intervenție accesorie în favoarea pârâtului autoritate contractantă“.
 
Hotărârea Curții de Apel este definitivă, așa încât acum procedura va merge mai departe, iar contractul va fi atribuit companiilor desemnate câștigătoare.
 

Decizia CNSC
 
În Decizia 2785/2023 a CNSC, menținută în instanță, se arată că, prin contestația din 16 octombrie 2023, Kronstarr Bau Company SRL, în calitate de lider al asocierii Kronstarr Bau Company SRL – Autoprima Serv SRL, a formulat contestație împotriva raportului procedurii, a adresei de comunicare a rezultatului și a tuturor actelor subsecvente în legătură cu licitația organizată de Județul Constanța.

 
Mai exact, este vorba despre licitația organizată de Județul Constanța pentru atribuirea contractului de „Proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție «Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul DN22F – Grindu»“.
 
Procedura a fost inițiată prin anunțul de participare CN1056012/09.06.2023.
 
Contestația la CNSC viza astfel raportul prin care fusese declarată câștigătoare oferta depusă de Asocierea Mega Edil SRL – H.I.V.D. Consulting Group SRL.
 
În urma analizării contestației de către reprezentanții CNSC, Consiliul a decis respingerea acesteia, ca nefondată, hotărârea fiind menținută de Curtea de Apel Constanța.
 
Decizia CNSC poate fi consultată în Secțiunea Document.
 
Despre contract
 
Potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, valoarea totală estimată a contractului contestat este de 40.014.511,7 lei fără TVA, adică peste 8,04 milioane de euro, la cursul actual.
 
Atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă, în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț.
 
Durata contractului este de 27 de luni.
 
Ofertele au fost deschise la data de 13 iulie 2023, ora 15.00, în SEAP.
 
Anunțul din SEAP poate fi consultat în Secțiunea Document.
 
Despre Kronstarr Bau Company SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 14 ianuarie 2024, Kronstarr Bau Company SRL a fost înființată în anul 2008, în Brașov, în 2020 mutându-și sediul social în București, bulevardul Mircea Eliade, nr. 7, obiectul principal de activitate fiind alte lucrări speciale de construcții n.c.a.
 
Firma are puncte de lucru în Brașov, dar și în Tulcea.
 
Acționarul unic al Kronstarr Bau Company SRL este Adenium Imob SRL, din Brașov (administrată și deținută indirect de Mihai Daniel Fetcu, prin Negroni 1919 SRL).
 
Bianca Simion este administratorul Kronstarr Bau Company SRL.
 
Societatea figurează cu cinci achiziții directe (Ministerul Finanțelor Publice, autoritate contractantă) și 25 de contracte publice (Municipiul Tulcea, Comuna Cerna, Comuna Jurilovca printre autoritățile contractante).
 
În 2022, Kronstarr Bau Company SRL a declarat 41 de angajați, profit peste 3,31 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 67,08 milioane de lei.
 
Despre Autoprima Serv SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 5 ianuarie 2024, Autoprima Serv SRL a fost înființată în anul 1999 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia, nr. 181 bis.
 
Firma are un punct de lucru și în Ovidiu, județul Constanța.
 
Asociați cu părți egale și administratori sunt Adrian Balagiu și Iudit Balagiu.
 
Numele lui Adrian Balagiu figurează și în Road Mix Technology SRL București și Roadmax Construct SRL Constanța.
 
Autoprima Serv SRL figurează cu 101 achiziții directe (Orașul Techirghiol, Comuna Cobadin, Comuna Costinești printre autoritățile contractante) și 187 de contracte publice (Orașul Eforie, Municipiul Medgidia, Municipiul Tulcea printre autoritățile contractante).
 
În 2022, Autoprima Serv SRL a declarat 185 de angajați, profit peste 14,63 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 147,64 de milioane de lei.
 
Despre Total Road SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 14 ianuarie 2024, Total Road SRL a fost înființată în anul 2005, are sediul social în București, pe strada Nucșoarei, nr. 1 și se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Asociat unic și administrator este Mircea Cătălin Gruianu, care figurează și în Total Design Engineering SRL București.
 
Total Road SRL figurează cu 64 de achiziții directe (Comuna Olteni, Județul Vâlcea, Municipiul Moreni printre autoritățile contractante) și 32 de contractante publice (Primăria Turnu Măgurele, Municipiul Moreni, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA printre autoritățile contractante).
 
În 2022, societatea a declarat 11 angajați, profit peste 250.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 7,24 de milioane de lei.
 
Despre Mega Edil SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 14 ianuarie 2024, Mega Edil SRL a fost înființată în anul 2004, are sediul social în Buzău, pe strada Lipia, nr. 867F și se ocupă de alte lucrări speciale de construcții n.c.a.
 
Firma are un punct de lucru și în Tulcea.
 
Mihaela Georgeta Florea este asociat unic, iar administratorul este Sorin Blagău.
 
Numele Mihaelei Georgeta Florea se regăsește și în Classic Prompt Construct SRL, Mega Edil Logistics SRL, Mega Edil Imobiliare SRL, dar și R T M Buzău SRL (administrator).
 
Mega Edil SRL figurează cu 149 de achiziții directe (Oraș Pogoanele, Comuna Amaru, Comuna Merei printre autoritățile contractante) și 85 de contracte publice (Ecoaqua SA, Comuna Maia, Județul Tulcea, CNAIR SA printre autoritățile contractante).
 
În 2022, societatea a declarat 90 de angajați, profit peste 12,45 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 75,58 de milioane de lei.
 
Despre H.I.V.D. Consulting Group SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 14 ianuarie 2024, H.I.V.D. Consulting Group SRL a fost înființată în 2012, are sediul social în București, strada Malul Mare, nr. 26 și se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în Argeș și Vrancea.
 
Asociați și administratori sunt Vlad Daniel Urdăreanu, Dănuț Dumitru Coveltir și Irina Elena Petrescu, numele celei din urmă regăsindu-se și în Ida Projects SRL Argeș.
 
H.I.V.D. Consulting Group SRL figurează cu 116 achiziții directe (Comuna Fundata, Comuna Lerești, Comuna Moțăieni printre autoritățile contractante) și opt contracte publice (Comuna Jurilovca, Județul Argeș, Administrația Domeniului Public Pitești printre autoritățile contractante).
 
În 2022, societatea a declarat 16 angajați, profit peste 1,68 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 4,91 de milioane de lei.
 
În Secțiunea Document pot fi consultate decizia CNSC, precum și anunțul publicat în SEAP.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Licitații Tulcea
Consiliul Județean, achiziție de echipamente de uz medical, în proiectul „Infrastructură de sănătate transfrontalieră“ (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea 15 străzi din zona de est a municipiului, reabilitate și modernizate. Ce firmă a câștigat contractul de peste 17 milioane de lei (DOCUMENT)

29 Jan 2024 1226

Licitații Tulcea Consiliul Local al comunei Jurilovca cheltuie aproximativ 40 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor locale (DOCUMENT)

06 Nov 2023 1304