Justitie

Costin Gabriel Şocarici, trimis în judecată de DNA Constanţa, a fost achitat. Definitiv. Luase şase ani în primă instanţă

Verdicit final în cazul lui Costin Gabriel Şocarici, din Buzău, trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa.

Azi, Curtea de Apel Bucureşti a dispus achitarea celui mai sus precizat. Decizia este definitivă.
 
În primă instanţă, Costin Gabriel Şocarici a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, Costin Gabriel Şocarici a fost trimis în judecată, în septembrie 2015, de DNA Constanţa.

În actul de sesizare a instanţei se arată că, „în luna decembrie 2014, inculpatul Şocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 500.000 de euro, în trei tranşe, din care în lunile decembrie 2014 şi ianuarie 2015 a primit sumele de 594.507,52 de lei şi 535.152,07 lei, afirmând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi asupra unor lucrători din Serviciul Român de Informaţii, pe care îi poate determina să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situaţie favorabilă acestuia din urmă“.
 
„Precizăm că atât omul de afaceri, cât şi societăţile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior, al unei proceduri judiciare. De asemenea, în acelaşi context, inculpatul Şocarici Costin Gabriel a afirmat că are influenţă şi asupra unor magistraţi judecători din cadrul Tribunalului Ialomiţa, unde denunţătorul fusese trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni economice, cu scopul obţinerii unei soluţii favorabile omului de afaceri. Suma astfel primită, respectiv 1.129.659,59 de lei, a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relaţii comerciale fictive cu firmele controlate de către denunţător“, conform rechizitoriului.

Şocarici fost reţinut, arestat preventiv şi la domiciliu, de la data de 26 august 2015 până la data de 18 mai 2016. De menţionat că instanţa a înlăturat dispoziţia privind confiscarea de la acesta a sumei de 1.129.659,59 de lei.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.