Cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian, trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO)



Cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian a fost trimis în judecată, după cum se arată pe portalul instanțelor de judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă.  

Județul Constanța. O persoană a murit în urma unui accident rutier violent, la Hârșova
 
Gheţea Radu Graţian este un economist român și una din figurile cele mai mediatizate ale sistemului bancar din România, informează Wikipedia, conform căreia Radu Ghețea a devenit în mai 2000 președinte al Asociației Române a Băncilor.

De asemenea, este ales ca membru în Consiliul de Administrație al Băncii Victoria din Chișinău (din mai 2000), membru în Consiliul de Administrație al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (din iunie 2000), vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Transfond (din iulie 2000), membru al Consiliului Consultativ Economic și Social de pe lângă Administrația Prezidențială (din ianuarie 2002).

Dosarul 7492/212/2024 a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, zilele trecute, și are ca obiect „ucidere din culpă (art.192 NCP) al. 2“.

Conform portalului instanțelor de judecată, Ciocodeica Cristian are calitatea de parte vătămată.

Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen în dosar.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  

Avocatul Adrian Cuculis, cel care reprezintă interesele familiei îndoliate, a declarat:


„Un caz care a explodat nu de mult timp, însă un caz care era de destulă vreme pe rolul parchetelor, respectiv acela al bancherului Radu Gheța care a fost acuzat de faptul că ar fi omorât și a omorât în cele din urmă o persoană pe drumurile publice, trecând pe contrasens respectiv nerespectând banda de circulație continuă și accidentând mortal o persoană. S-a suspicionat încă de la bun început, și familia a fost prima care a ridicat aceste semne de întrebare, că de fapt nu Radu Gheța ar fi fost la volan ci fiul acestuia, lucru care trebuie să precizăm că în cele din urmă Parchetul a reținut în baza probatoriului administrat că Radu Gheța în persoană se afla la volan atunci când ar fi săvârșit accidentul și a omorât o persoană“.
 
„Nemulțumirea familiei de plan secundar a fost aceea că în momentul în care a început urmărirea penală, trebuie să spună că sunt doi ani și ceva de când s-a petrecut accidentul, procurorul și-a declinat competența, a fost plimbat dosarul între parchete, pentru ca în cele din urmă, bineînțeles, să nu se mai întâmple nimic în acest dosar. Trebuie să precizez totuși faptul că dosarul penal a fost deblocat doar după ce am depus o cerere de contestație la tegiversarea procesului penal. Dar un judecător în mod definitiv a stabilit că parchetul trebuie să soluționeze într-un termen rezonabil stabilit de către instanță dosarul penal indiferent care ar fi fost decizia de trimitere în judecată sau oricare alta. Ei bine, parchetul a luat decizia de trimitere în judecată pentru ucidere din culpă iar în momentul de față Radu Gheța este cercetat bineînțeles în stare de libertate, trimisă în judecată în stare de libertate și trebuie să spunem că familia deja s-a constituit cu o sumă considerabilă ca parte civilă în procesul penal iar următorul sau primul termen de judecată trebuie să spunem că nu este stabilit. Momentan, noi apreciem că această tergiversare sau cel puțin putem să suspicionăm a intervenit datorită faptului că vorbim despre o persoană extrem de importantă. (...)“, a mai spus avocatul Adrian Cuculis.
 
Declarația completă poate fi urmărită în video de mai jos:
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Judecătoria Mangalia, termen nou azi în dosarul tragediei de la 2 Mai! Matei Vlad Pascu, judecat pentru moartea a doi tineri (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1098