Curtea de Apel Constanța, condamnare definitivă pentru abuz în serviciu

 
 
  • Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la oficialii Gosposerv Horia SRL, însă demersul nostru nu a fost posibil. La numărul de telefon pus la dispoziție de Registrul Comerțului a răspuns un bărbat care ne-a declarat că nu mai are nicio legătură cu firma în cauză. 
  • De asemenea, am încercat să obținem un punct de vedere și de la primarul din Horia, însă, și în acest caz, demersul nostru nu a fost posibil. 
  • În cazul în care oficialii Gosposerv Horia SRL și ai primăriei vor dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.    
 
 
Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în dosarul în care Aurel Negrilă, fostul administrator al Gosposerv Horia SRL, unde acționar majoritar este Consiliul Local Horia, a fost acuzat de abuz în serviciu.  Instanța a decis condamnarea definitivă a bărbatului la pedeapsa închisorii de 2 ani cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.
 
Dosarul 1300/842/2020  a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Hârşova la data de 17 august 2020.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, părțile cauzei sunt: Negrilă Aurel – inculpat, Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa - parte civilă și Gosposerv Horia SRL - prin lichidator judiciar Dăscălescu &CO SPRL - parte civilă.
 
„Plăţi nelegale“
 
Potrivit magistraților, sub aspectul laturii obiective, elementul material al infracțiunii de abuz în serviciu reţinută în sarcina inculpatului este reprezentat de „îndeplinirea, în mod defectuos, a atribuțiilor de serviciu, prin aceea că fiind administratorul societăţii Gosposerv Horia SRL a dispus plăţi nelegale cu încălcarea dispoziţiilor art. 73 din Legea 31/1990, OUG 44/2008 şi ale de art. 146 alin 4 din Legea 53/2003 reprezentând compensarea în bani a concediului de odihnă aferent anului 2015 şi drepturi salariale necuvenite, cât şi servicii de transport fară documente legale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă 81.600, 39 lei“.
 
„Urmarea imediată constă“, mai arată magistrații, „în cauzarea unui prejudiciu părții civile, în cuantum de 81.600, 39 lei, iar legătura de cauzalitate rezultă din materialul probator administrat“.  
 
„Sub aspectul laturii subiective, atitudinea psihică a inculpatului față de faptă și urmările acesteia îmbracă forma de vinovăție a intenției directe, conform art. 16 alin. (3) lit. a) C.pen., întrucât acesta a prevăzut rezultatul faptei sale, urmărind producerea lui prin săvârșirea acesteia. Instanța constată că, pentru existenta infracțiunii de abuz în serviciu, este îndeplinită și condiția subiectului activ, respectiv inculpatul era, la data săvârșirii faptei, administratorul societăţii Gosposerv Horia SRL, fiind funcționar public“, potrivit magistraților. 

 
În primă instanță, prin Hotarârea nr. 186/2022, din 22.12.2022, Judecătoria Hârşova a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa închisorii de 2 ani cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Instanța a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
Decizia Judecătoria Hârşova a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care a menținut hotărârea primei instanțe.
 
Potrivit Registrului Comerțului, Gosposerv Horia SRL (aflată în faliment – termen 22 mai 2023) are sediul în localitatea, pe strada Principală, și este controlată de Consiliul Local Horia, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 60% și de Negrilă Aurel, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 40%.
 
Dăscălescu & CO SPRL apare ca lichidator judiciar.  
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la oficialii Gosposerv Horia SRL, însă demersul nostru nu a fost posibil. La numărul de telefon pus la dispoziție de Registrul Comerțului a răspuns un bărbat care ne-a declarat că nu mai are nicio legătură cu firma în cauză.
 
De asemenea, am încercat să obținem un punct de vedere și de la primarul din Horia, însă, și în acest caz, demersul nostru nu a fost posibil.
 
 În cazul în care oficialii Gosposerv Horia SRL și ai primăriei vor dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.    
 
Foto cu rol listrativ.
 
Sursa text: portal instanțe de judecată, rejust.ro și Registrul Comerțului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Amânare de pronunțare în dosarul privind retrocedarea a 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu - Constanța!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.