Date din ancheta DIICOT Povestea unor soți din Constanța care au primit din Portugalia mai multe perne pline cu cannabis

  • Potrivit DIICOT, cei doi soți au primit într-un colet din Portugalia mai multe perne în care se aflau opt pungi din plastic care conțineau în interior masă vegetală de culoare verde-oliv, cu aspect și miros specific de cannabis.
  • În cauză a fost organizat și pus în aplicare un flagrant, pe șoseaua Mangaliei, din municipiul Constanța.
  • Inculpații nu au recunoscut săvârșirea faptelor ce li se rețin în sarcină. Femeia a susținut că a acționat la indicațiile unei persoane (...), pe care ar fi cunoscut-o în vara anului 2019 și cu care s-ar fi întâlnit de mai multe ori în oraș, la cafea.

Doi soți din Constanța, trimiși în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), el pentru trafic de droguri de risc și ea pentru trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri, respectiv introducerea în țară, importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, au fost condamnați! În primă instanță, Tribunalul Constanța, a decis condamnarea femeii la șase ani și patru luni de închisoare cu executare. Asta în timp ce bărbatul a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, tot cu executare.
 
Nemulțumiți de hotărârea primei instanțe, cei doi soți au contestat decizia Tribunalului Constanța, la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 28 ianuarie 2021.
 

La începutul anului 

 
Pe scurt, în ancheta procurorilor se arată că la data de 15 ianuarie 2020, inculpata ar fi introdus în țară cantitatea de 7,63 kilograme cannabis, aflată într-un colet. Femeia a ridicat coletul și împreună cu inculpatul a deținut și transportat coletul mai sus menționat ce conținea cantitatea de 7,63 kilograme cannabis, cu un autoturism, fiind depistați în flagrant de către organele de poliție la aceeași dată.
 

Pont din Portugalia
 

Sesizarea organelor de politie judiciara a avut loc la data de 11 ianuarie 2020 de catre autoritățile din Portugalia, cu privire la faptul că o persoană de sex feminin, din România, Constanța, urmează să primească un colet ce cântărește 25 kilograme, existând suspiciuni că în coletul respectiv se află droguri de risc și de mare risc.
 
Ajuns în țară, la data de 15 ianuarie 2020, organele de poliție au procedat la deschiderea coletului fiind identificate în interiorul acestuia un număr de cinci saci vidați, din material plastic, ce prezentau buline și aspecte florale multicolore, prevăzuți cu sistem de închidere zip-lock.
 

Opt pungi cu cannabis

 
În interiorul celor cinci saci au fost descoperite opt pungi din material plastic care conțineau în interior masă vegetală de culoare verde-oliv, cu aspect și miros specific de cannabis. Acestea au fost ridicate de organele de poliție, în vederea continuării cercetării, fiind introduse în două cutii din carton, care au fost sigilate cu sigiliul de tip MAI.
 
La data de 16 ianuarie 2020, organele de poliție au efectuat o supraveghere operativă, pentru identificarea destinatarului final al coletului ce avea aplicată pe exterior o etichetă, adresa de livrare fiind în municipiul Constanța.
 
În cauză a fost implicat și un investigator autorizat, acesta însoțind curierul pe tot parcursul traseului.

 
Într-un final, cei doi soți au intrat în posesia coletului.

 
Flagrant pe Șoseaua Mangaliei

 

Urmare activităților desfășurate de către organele de poliție și investigatorii sub acoperire, s-a constatat că cele două persoane (identificate ulterior ca fiind inculpații (...), care au preluat coletul cu droguri trebuie prinse în flagrant.
 
Astfel, la data de 16.01.2020, organele de poliție s-au deplasat în zona sensului giratoriu, pe Șoseaua Mangaliei, unde a fost observat autoturismul, condus de inculpat. De asemenea, organele de poliție au constatat că pe scaunul din dreapta față se afla inculpata.
 
În portbagajul autovehiculului a fost identificat coletul, constând într-o cutie de formă dreptunghiulară, din carton, sigilată pe toate laturile cu bandă autoadezivă de culoare maron, similară bandei adezive pe care se afla aplicat înscrisul cu codul firmei de curierat.
 
Cu ocazia deschiderii coletului s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau cinci fețe de pernă cu fermoar, ce conțineau la rândul lor material vegetal uscat (fân) și brichete de lemn. Cele cinci fețe de pernă erau la rândul lor acoperite cu folie cu bule.
 
În urma cercetărilor specificve a rezultat că proba înaintată 7,63 kilograme fragmente vegetale -inflorescențe- de culoare verde olive, ambalate în opt pungi din material plastic transparent, prevăzute cu sistem de vidare, introduse în două cutii din carton, este Cannabis.
 

Apărarea inculpaților

 
Fiind audiați, inculpații nu au recunoscut săvârșirea faptelor ce li se rețin în sarcină.
 
Inculpata nu a recunoscut săvârșirea faptelor ce i se rețin în sarcină. Aceasta a susținut că a acționat la indicațiile unei persoane (...), pe care ar fi cunoscut-o în vara anului 2019 și cu care s-ar fi întâlnit de mai multe ori în oraș, la cafea.
 

Primele condamnări

 
Prin decizia 473/2020, Tribunalul Constanța a decis condamnarea celor doi soți.
 
Femeia a luat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare. Asta în timp ce bărbatul a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, tot cu executare.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Citește și
 
Un tânăr din Tulcea, condamnat definitiv pentru trafic de droguri. Cel mai fidel client, un copil de 16 ani

Aproximativ 40 de constănțeni, menținuți azi în arest preventiv. Decizia este definitivă
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în Medgidia și Constanța într-un dosar de trafic de droguri. Prins în flagrant delict vânzând cannabis

27 Feb 2021 2413

Flagrant! Trei constănțeni arestați la cererea procurorilor DIICOT (video)

25 Feb 2021 972

Mexican periculos extrădat din România. Supraveghea traficul de droguri în Portul Constanța. Oficial de la IGPR (video)

22 Feb 2021 1549

Oficial! Angajatul Poliției Militare, din Tulcea, arestat preventiv la cererea DIICOT, pus în libertate

16 Feb 2021 1773

Oficial de la Tribunal DNA a reținut patru bărbați. Legături cu dosarul fostului șef al Poliției Eforie. Cine a fost arestat

01 Feb 2021 1401

Constanța Tineri, prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene asupra lor

01 Feb 2021 1619

15 persoane din Piața Chiliei trimise în judecată de procurorii DIICOT Constanța. Ultima decizie a magistraților

26 Jan 2021 840

Droguri din China și Olanda! Procurorii DIICOT Constanța au efectuat 14 percheziții. Cinci persoane arestate

18 Jan 2021 933

Un service auto din Constanța, transformat într-o fabrică de droguri. Ce au găsit procurorii DIICOT

07 Jan 2021 1972

Tânăr prins cu 37 de pliculețe de substanță vegetală, în zona Anda din Constanța

02 Jan 2021 2945

Dosarul drogurilor de la Tulcea, în valoare de 300 de milioane euro, a ajuns la Constanța

29 Dec 2020 1313

Aproximativ 40 de constănțeni, menținuți azi în arest preventiv. Decizia este definitivă

11 Dec 2020 1287

Doi soți din Constanța găsiți vinovați de trafic internațional de droguri

03 Dec 2020 927

Zeci de persoane, încătușate într-unul dintre cele mai mari dosare instrumentate de procurorii DIICOT Constanța, din punct de vedere al numărul suspecților

14 Nov 2020 1038

Zeci de persoane reținute la Constanța. Suspecții acuză că oamenii legii nu le-ar fi asigurat condițiile de distanțare socială

13 Nov 2020 2338