Decizia nu este definitivă Bueno Comp SRL a anulat pe fond o contravenție la regulile privind fumatul aplicată de Direcția Poliția Locală Constanța!

  • Pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal se află dosarul nr. 1571/212/2021, care are ca obiect anulare proces verbal de contravenţie DGPL 005731
  • Părți în dosar sunt SC Bueno Comp SRL și primarul municipiului Constanța prin Direcția Generală Poliția Locală – Serviciul Inspecție Activitate Comercială, care a formulat apel în dosar la data de 13.03.2023
  • La termenul din 10 ianuarie a.c., judecătorii au amânat pronunţarea în cauză pentru data de 23.01.2024
  • În primă instanță, magistrații de la Judecătorie au admis pe 03.02.2023 plângerea formulată de Bueno Comp SRL și au anulat procesul verbal de contravenţie PV seria 005731/20.01.2021 ca netemeinic
  • Prin procesul verbal indicat și atacat prin prezenta plângere, agenții constatatori au reținut că petenta ar fi săvârșit o contravenție la regulile privind fumatul, reglementată de Legea nr. 349/2002 actualizată, consemnând că persoana juridică a permis fumatul într-un spaţiu public închis alcătuit din patru pereți şi cu acoperiș retractabil aproximativ 30% la punctul de lucru din Constanța

Pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal se află dosarul nr. 1571/212/2021, care are ca obiect anulare proces verbal de contravenţie DGPL 005731.
Părți în dosar sunt SC Bueno Comp SRL și primarul municipiului Constanța prin Direcția Generală Poliția Locală – Serviciul Inspecție Activitate Comercială, care a formulat apel în dosar la data de 13.03.2023.

La termenul din 10 ianuarie a.c., judecătorii au amânat pronunţarea în cauză pentru data de 23.01.2024.
În primă instanță, magistrații de la Judecătorie au admis pe 03.02.2023 plângerea formulată de Bueno Comp SRL și au anulat procesul verbal de contravenţie PV seria 005731/20.01.2021 ca netemeinic.

Potrivit Portalului Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul acestei instanţe în data de 21.01.2021, societatea comercială a solicitat anularea procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei încheiat la data de 20.01.2021.

„În motivare, petenta a arătat că, prin procesul verbal indicat și atacat prin prezenta plângere, agenții constatatori au reținut că petenta ar fi săvârșit o contravenție la regulile privind fumatul, reglementată de Legea nr. 349/2002 actualizată, consemnând că persoana juridică a permis fumatul într-un spaţiu public închis alcătuit din patru pereți şi cu acoperiș retractabil aproximativ 30% la punctul de lucru din Constanța”.
 

Ce au zis judecătorii primei instanțe

Din cercetarea la fața locului coroborată cu depoziţia martorului audiat în cauză, instanţa reține că acoperişul terasei pe care s-a reţinut săvârşirea faptei este rabatabil, având sistem electric de rabatare, care permite ventilarea, având în vedere că acoperişul este format din şipci de lemn dispuse orizontal care permit ventilarea, însăşi intimata reţinând în cuprinsul procesului verbal că acoperişul era rabatat aproximativ 30%, în plus martorul a arătat că pe terasa era frig, dacă ne raportăm și la data săvârșirii faptei.
„În acord cu petenta, instanţa reţine că, de vreme ce copertina este retractabilă, acest aspect face diferenţa între un spaţiu închis şi unul deschis. Cele constatate la faţa locului au fost confirmate şi prin concluziile raportului de expertiză întocmit de un expert. Potrivit concluziilor expertului, terasa restaurantului este prevăzută la partea superioară cu o pergolă alcătuită din lamele din lemn de brad peste care este montată o copertină retractabilă din Poliplan, cu rol de învelitoare. Când copertina este pliată în această zona terasa nu are acoperiș.
Prin urmare, instanța apreciază că la momentul săvârșirii contravenției terasa nu era un spatiu închis și din aceste considerente a admis plângerea și a anulat procesul verbal ca netemeinic”, potrivit hotărârii publicate pe Portalului Național al Jurisprudenței.
 


Despre Bueno Comp SRL

Enache Bucovală şi Stelian Bucovală sunt asociaţi ai SC Bueno Comp SRL, cu sediul social în Constanţa.
 

Bueno Comp SRL deține restaurantul Bueno (bulevard Tomis nr. 55) din apropierea Primăriei Constanța, dar și restaurantul Beta aflat pe Ștefan cel Mare (nr. 6A), aproape de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța.
 
Bueno Comp SRL are cinci puncte de lucru în Constanța, respectiv: Tomis 55 - retaurant Bueno, Ștefan cel Mare 6A - restaurant Beta, Mamaia, zona Jupiter Junona - restaurante/hoteluri, Sat Vacanță - Complex Comercial Migas Real, Casuta 3 - activitate restaurante, alte servicii de cazare și Plaja Mamaia III, subsector 10, stațiunea Mamaia, unde se ocupă de alte activități recreative și distractive.

 
În 2022, cu 81 de angajați, Bueno Comp a raportat o cifră de afaceri de 14.614.820 lei și un profit de 4.008.548 lei.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 26,35%, potrivit www.termene.ro.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Schimbare importantă în Bueno Comp SRL, firma care deține două restaurante din oraș

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Marius

13 Jan, 2024 23:25

Primarul Chitac fumeaza in biroul de la primarie. Viceprimarul Rusu fumeaza si el in biroul de la primarie. La politia locala se fumeaza si in birouri si pe holuri. Si totusi politia locala nu-i sanctioneaza pe acesttia platiti din bani publici sa respecte legea. In schimb politia locala este foarte intransigenta cu altii care fumeaza la fel unde nu ar trebui sa fumeze. Pai e corect? De ce nu incepeti amenzile cu voi si cu primarul?

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.