Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!




Magistrații de la Tribunalul Constanța au deliberat în dosarul cu număr unic 5.844/118/2023, aflat pe rolul secției de contencios administrativ și fiscal, având ca obiect anularea HCL 36/2023 adoptată de Consiliul Local Municipal Constanța.

În fapt, Instituția Prefectului județului Constanța a încercat anularea actului adminstrativ aprobat de CLM Constanța.

La termenul din 20 martie a.c., magistrații au respins ca neîntemeiată cererea reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs, care se depune la Tribunal în termen de 15 zile de la comunicarea motivării instanței de fond.






Potrivit HCL 36/2023, persoanele cu domiciliul stabil pe raza Municipiului Constanţa de cel puțin 1 an, diagnosticați cu depresie, în baza unei scrisori medicale eliberate de către un medic specialist și cu venitul net pe membru de familie (sau persoană singură)  sub 5.000 de lei, pot beneficia de vouchere în valoare de 3.000 de lei pentru a-și plăti ședințele de psihoterapie. Fiecare pacient își va alege terapeutul care trebuie să fie acreditat. Acesta va fi cel care decontează voucherul de la Primăria Constanța, astfel încât pacientul nu interacționează în nici un fel cu banii.

Proiectul de HCL a fost inițiat de consilierul local PSD, Costin Răsăuțeanu.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.