DGA, declarații oficiale cu privire la cazul lui Bogdan Crefelean, vicepreședinte AUR Ilfov




Bogdan Crefelean, vicepreședinte AUR Ilfov, șef de cabinet al deputatei Gianina Șerban, este acuzat de DGA de luare de mită - 1500 de lei.
 
În urmă cu puțin timp, oamenii legii au dat publicității un comunicat de presă cu privire la acest dosar:
 
Iată informarea anchetatorilor:
 

„La data de 23.10.2023, ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au prins în flagrant, în jurul orei 18:20, un consilier la cabinetul parlamentar al unui deputat în timp ce primea suma de 1.500 de lei de la un martor, membru al unui partid politic, pentru a-l trece pe lista de participanţi la un congres ce urma să aibă loc la Bruxelles şi pentru a interveni la membri din structura centrală a partidului în scopul asigurării participării acestuia la congresul respectiv.
 
Anterior, în data de 22.10.2023, în jurul orei 21.00, martorul denunțător sesizase pretinderea sumei de bani apelând Call-center anticorupție 0800.806.806.
 
La data de 23.10.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală împotriva unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faţă de acesta fiind luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.
 


Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Bogdan Crefelean, vicepreședinte în AUR, acuzat de luare de mită, exclus din partid
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Crefelean, vicepreședinte în AUR, acuzat de luare de mită, exclus din partid

24 Oct 2023 886