Justitie

Doi foşti angajaţi ai unei primării din judeţ, condamnaţi definitiv

Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat ieri în dosarul în care Magdalena Olteanu, referent în cadrul Primăriei comunei Fântânele, judeţul Constanţa, şi al lui Dumitru Orleanu, secretar al unităţii administrativ-teritoriale Fântânele, la data presupuselor fapte, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Constanţa.
 
Magdalena Olteanu a fost condamnată la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare. Instanţa a constatat achitat integral prejudiciul în valoare de 134.858,29 lei şi dispus obligarea inculpatei Magdalena Olteanu la plata către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bucureşti a sumei de 5549,36 lei reprezentând accesorii calculate conform OUG nr.66/2011 de la data efectuării fiecărei plăţi şi până la data recuperării integrale a prejudiciului.
 
Dumitru Orleanu a luat un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. În în cazul său, instanţa a constatat achitat integral prejudiciul în valoare de 94.374,31 lei. Inculpatul a fost obligat la plata către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bucureşti a sumei de 4518,64 lei reprezentând accesorii calculate conform OUG nr.66/2011 de la data efectuării fiecărei plăţi şi până la data recuperării integrale a prejudiciului.
 
În final, magistraţii au dispus desfiinţarea mai multor înscrisuri. Decizia Curţii de Apel este definitivă!
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 2012-2016, inculpata Olteanu Magdalena, a formulat și depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Local Cogealac cinci cereri unice de plată pe suprafață, folosind documente și declarații false, depuse și înregistrate la această instituție, în sensul că utilizează întreaga suprafață de teren arabil pentru care a solicitat sprijin financiar, obținând pe nedrept subvenții din bugetul general al Uniunii Europene în cuantum total de 111.086,63 lei“.
 
„În aceeași perioadă, inculpatul Orleanu Dumitru a formulat și depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Local Cogealac cinci cereri unice de plată pe suprafață, folosind documente și declarații false, depuse și înregistrate la această instituție, în sensul că utilizează întreaga suprafață de teren arabil pentru care a solicitat sprijin financiar, obținând pe nedrept subvenții din bugetul general al Uniunii Europene în cuantum total de 89.502,95 lei“, potrivit DNA.
„Astfel, cei doi inculpați, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au atestat în fals cu prilejul întocmirii mai multor adeverințe eliberate de primăria comunei Fântânele, împrejurarea necorespunzătoare adevărului că utilizează întreaga suprafață menționată în cuprinsul acestora, în scopul de a anexa adeverințele la cererile unice de plată pe suprafață înregistrate la A.P.I.A. – Centrul Local Cogealac, Centrul Județean Constanța. Totodată, în anul 2014, cei doi inculpați au falsificat prin contrafacerea scrierii contracte de arendare care conțineau mențiunea necorespunzătoare adevărului că au dreptul de a utiliza, ca arendași, anumite suprafețe de teren, înscrisuri pe care ulterior le-au înregistrat la Primăria Comunei Fântânele și pe care le-au anexat cererii unice de plată pe suprafață înregistrate la A.P.I.A. – Centrul Local Cogealac, jud. Constanța, prin care au solicitat sprijin financiar pentru respectivele suprafețe“, se mai arată în actele oficiale.
 
„În perioada 2014-2016, inculpatul Orleanu Dumitru, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu care decurgeau din calitatea de secretar al Primăriei Comunei Fântânele, a stabilit în cadrul comisiei constituite în cadrul unității administrativ-teritoriale, suprafețele de teren având categoria de folosință „pajiști permanente” ce urmau a se da în concesiune crescătorului de animale Olteanu Magdalena, sora inculpatului, și a semnat raportul comisiei, acte în urma cărora inculpata Olteanu Magdalena a obținut foloase patrimoniale“, au conchis procurorii.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România Candidaţi la funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

12 Sep 2018 615

Transfer Un procuror din Constanţa va aplica legea în Bucureşti

02 Aug 2018 719

Cine sunt procurorii care au formulat cereri de transfer şi unde vor să plece

09 Jun 2018 1229

Sentinţa momentului la Constanţa! Doi angajaţi ai unei primării din judeţ, condamnaţi

10 May 2018 1998

Mai mulţi procurori solicită transferul! CSM va decide totul mâine

12 Mar 2018 1399

Doi angajaţi ai unei primării din judeţul Constanţa, inculpaţi. Se achită prejudiciul

17 Jan 2018 1012

Un procuror din Constanţa, delegat în cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General

11 Jan 2018 914

Începe judecata într-un dosar al DNA Constanţa. Vizaţi - doi angajaţi ai unei primării din Constanţa

12 Oct 2017 1330

Mai mulţi magistraţi din Dobrogea, în atenţia CSM. Cine sunt şi unde vor să plece

25 Sep 2017 2819

Denunţ anonim la IPJ Constanţa Pentru ce au fost trimişi în judecată Magdalena Olteanu şi Dumitru Orleanu, de la Primăria Fântânele (document)

22 Sep 2017 2499

Magdalena Olteanu şi Dumitru Orleanu, de la Primăria Fântânele, judecaţi de Tribunalul Constanţa

05 Sep 2017 2525

Iuliana Magdalena Olteanu rămâne procuror în Parchetul General al României

28 Jun 2017 1968

Subprefectul de Giurgiu, reținut de procurori

26 Oct 2016 1250

Cereri de transfer respinse Patru procurori nu mai pleacă momentan din parchetele din Constanţa

30 Aug 2016 1205

Unul dintre ei s-a ocupat de dosarul preotului şantajat cu imagini porno Constanţa, aproape să piardă trei procurori

20 Aug 2016 1532