Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria  Constanţa au dispus trimiterea în judecată a doi bărbați suspectați de săvârşirea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale și furt calificat.
 
Conform rechizitoriului, inculpații sunt acuzați că ar fi acostat o persoană, ocazie cu care şi-a declinat în mod fraudulos calitatea de poliţiști aflați în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi ar fi procedat la efectuarea unei măsuri poliţieneşti cu caracter administrativ, respectiv controlul corporal al persoanei.
 
Tot atunci, şi-ar fi însuşit pe nedrept un telefon mobil şi un card bancar, creându-se un prejudiciu în valoare de 2000 de lei.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 

Foto cu rol ilustrativ.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Mascații au făcut o percheziție greșită la Murfatlar. S-au cerut daune imense. Iată verdictul final

Ai maxim 29 de ani, îți place sportul și vrei să lucrezi la SRI? Poți fi luptător antiterorist
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.