Flagrant DIICOT în Constanța! Luptători MMA, trimiși în judecată. Începe procesul


 
  • Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, pe raza județelor Tulcea și Ilfov și a municipiului București, ocazie cu care au fost ridicate droguri de risc, cântare electronice, sume de bani, arme albe, pistoale cu gaze și proiectile din cauciuc. 

Începe procesul în dosarul luptătorilor MMA trimiși în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea. Tot în acest dosar au mai fost trimiși în judecată și alte trei persoane.
 
Tribunalul Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul din 23.11.2021, emis în dosarul nr. 87/D/P/2020 al DIICOT -Biroul Teritorial Tulcea, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că la data de 02 octombrie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
 
În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, unul dintre inculpați a achiziționat cannabis, de pe raza municipiului București, pe care ulterior l-a comercializat, prin intermediul altor inculpați, către consumatori de pe raza județului Tulcea.
 
Conform anchetatorilor, la data 01 octombrie 2021, procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Constanța, a doi dintre inculpați după ce au efectuat o tranzacție de vânzare-cumpărare a 100 grame de cannabis, pentru suma de 3.800 lei, cu ocazia unei gale de MMA/Kickboxing.
 

Ulterior, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, pe raza județelor Tulcea și Ilfov și a municipiului București, ocazie cu care au fost ridicate droguri de risc, cântare electronice, sume de bani, arme albe, pistoale cu gaze și proiectile din cauciuc.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul cadrul B.C.C.O. București și S.C.C.O. Ilfov, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Tulcea și S.A.S. Tulcea, al jandarmilor din cadrul GMJ Constanța și B.S.I.J. și al polițiștilor de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea.

 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Flagrant în sediul de Poliție. Control judiciar menținut în instanță

18 Jun 2022 971

Flagrant în sediul poliției Un polițist din Constanța a refuzat o mită de 3000 de lei

09 Jun 2022 2853

DNA Constanța, flagrant la Tulcea! Inspector superior al Consiliului Județean, prins în fapt

09 Jun 2022 923

Constanța O femeie a fost prinsă în flagrant furând dintr-un vagon de tren. Ce a sustras

31 May 2022 1084

Un ofițer din IPJ Constanța, condamnat într-un dosar DNA, va fi reabilitat!

21 May 2022 1321

Percheziții într-un dosar de contrabandă calificată Un agent de securitate, în serviciu la o poartă de acces a portului Constanța, prins în flagrant delict (GALERIE FOTO)

07 May 2022 1533

Flagrant la Murfatlar! Interceptări din dosarul polițistului care a refuzat mită 400 de lei

28 Apr 2022 1374

Flagrant la Murfatlar! Condamnat în Joia Mare, pentru dare de mită

22 Apr 2022 3776

„Am ceva pentru mata!“ Avocat trimis în judecată de DNA Constanța pentru dare de mită! (RECHIZITORIU)

19 Apr 2022 2159

Detalii exclusive! Flagrant delict la Corbu Doi medici de familie din județul Constanța, reținuți pentru luare de mită și fals informatic

12 Apr 2022 21604

Constanța ​Furt surprins în flagrant de polițiștii locali! Ce a sustras hoțul dintr-un vagon de tren

01 Apr 2022 823

UPDATE Anunțul IPJ Constanța. 11 kilograme de cannabis, descoperite de polițiștii antidrog. Doi bărbați prinși în flagrant! (GALERIE FOTO)

17 Mar 2022 1479

Prins în flagrant delict, în timp ce încerca să fure dintr-o locuinţă din Constanța

23 Feb 2022 1050

Constanța Doi bărbați reținuți pentru trafic de droguri. Prins în flagrant delict după ce a vândut cannabis pentru 6.000 euro (GALERIE FOTO)

11 Feb 2022 1722

Cine este bărbatul arestat pentru că ar fi încercat să mituiască un polițist, pe strada Justiției din Constanța

10 Feb 2022 1452