Fostul director executiv tehnic al Drumuri Județene Constanța SA, victorios în instanță împotriva instituției pe care a condus-o! S-a stabilit apelul

  • Cazul a fost repartizat aleatoriu unui complet de judecată și urmează să fie analizat de magistrații de la Curte la data de 22 mai 2024, de la ora 10.00.
  • În primă instanță, compania Drumuri Județene Constanța SA a fost obligată la reintegrarea lui Lucian Poserba pe postul deținut anterior (director tehnic adjunct), dar și la plata unor daune morale de 2.000 de lei.
Curtea de Apel Constanța a stabilit date primei înfățișări în apel în procesul intentat companiei Drumuri Județene Constanța SA de Lucian Poserba, fostul director executiv tehnic al instituției!
 
Dosarul (3407/118/2023) a ajuns la Curtea de Apel după ce compania a atacat hotărârea inițială a Tribunalului Constanța, favorabilă fostului director executiv tehnic.
 
Acum, cazul a fost repartizat aleatoriu unui complet de judecată și urmează să fie analizat de magistrații Secției I Civile a Curții la data de 22 mai 2024, de la ora 10.00.
 
Amintim, Lucian Poserba s-a adresat instanței de judecată după încetarea contractului său de muncă.
 
Prin decizia Tribunalului Constanța, atacată acum la Curte, compania Drumuri Județene Constanța SA, fosta Regie Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, a fost obligată la reintegrarea directorului pe postul deținut anterior, dar și la plata unor daune morale de 2.000 de lei.
 
Așa cum arătam anterior, dosarul are indicativul 3407/118/2023, obiectul fiind „contestație decizie de concediere“, iar părți Lucian Poserba, în calitate de intimat-reclamant și Drumuri Județene Constanța SA, în calitate de apelant-pârât.
 
În primă instanță, cererea lui Lucian Poserba a fost admisă în parte de către judecătorii Secției I Civile a Tribunalului Constanța.
 
Ce a decis Tribunalul
 

În minuta Hotărârii 394/2024, atacată acum la Curtea de Apel, se arată că instanța „admite în parte excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, invocată de pârâtă, cu privire la solicitarea reclamantului de compensare în bani a concediului de odihnă neefectuat aferent anului 2018. Respinge ca prescrisă solicitarea reclamantului de compensare în bani a concediului de odihnă neefectuat aferent anului 2018“.
 
Totuși, Tribunalul „admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Poşerba Lucian, în contradictoriu cu pârâta Drumuri Judeţene Constanţa SA. Anulează decizia nr.131/21.04.2023 emisă de pârâtă“.

 
Astfel, instanța „repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de încetare a contractului individual de muncă, în sensul reintegrării reclamantului pe postul deţinut anterior emiterii deciziei nr.131/21.04.2023“.
 
„Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, precum şi a celorlalte drepturi de care trebuia să beneficieze reclamantul în intervalul cuprins între data încetării contractului individual de muncă, respectiv 24.04.2023 şi până la reintegrarea efectivă pe postul ocupat anterior emiterii deciziei nr,131/21.04.2023“, conform deciziei Tribunalului.
 
De asemenea, Tribunalul „obligă pârâta la plata către reclamant a indemnizaţiei de concediu pentru concediul neefectuat aferent anilor 2019-2021, ce urmează a fi actualizată cu indicele de inflaţie, de la scadenţa debitului principal, la data plăţii“.
 
Nu în ultimul rând, instanța „obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 2000 lei cu titlu de daune morale. Respinge restul pretenţiilor, ca nefondate. Obligă pârâta la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 4000 lei reprezentând onorariu avocaţial“.
 
Conform datelor noastre, la Tribunal, cazul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Monica Vieru, de la Secția I Civilă a instanței.
 
Spus pe scurt, Tribunalul a decis obligarea Drumuri Județene Constanța SA la reintegrarea lui Lucian Poserba pe funcția deținută anterior, compania fiind obligată, de asemenea, la plata salariilor și drepturilor cuvenite de la încetarea contractului și până la revenirea pe post, dar și la plata unor daune morale de 2.000 de lei.
 
Această hotărâre a fost însă atacată la Curtea de Apel, astfel încât acum se așteaptă decizia Curții.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fostul director executiv tehnic al Drumuri Județene Constanța SA, la un pas să își reia funcția, dar să primească și daune morale! Decizia, atacată în apel (MOTIVARE)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul director executiv tehnic al Drumuri Județene Constanța SA, la un pas să își reia funcția, dar să primească și daune morale! Decizia, atacată în apel (MOTIVARE)

19 Mar 2024 2203

Ce a decis instanța privitor la contestația deciziei de concediere a lui Poserba Lucian, fost angajat la Drumuri Județene Constanța SA (DOCUMENT)

12 Feb 2024 1224

Încă o şedinţă a noului CA al RAJDP Conducerea de pe vremea lui Gâmbuţeanu, „decapitată“. Decizia urmează să fie publicată (document)

19 Sep 2015 2227

UPDATE Adrian Gâmbuţeanu, revocat din funcţia de director al RAJDP Constanţa. Iată cine este noul director

15 Sep 2015 3287