Fostul senator Gigi Christian Chiru, din Constanța, acțiune extraordinară la Înalta Curte!

 
 
 
  • Judecătorii din Constanța au dispus definitiv încetarea procesului penal pornit împotriva lui Gigi Christian Chiru, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 cod penal, prin intervenirea prescripţiei răspunderii penale.
 
Fostul senator Gigi Christian Chiru, din Constanța, încearcă, printr-o acțiune extraordinară, la Înalta Curte, rejudecarea dosarului în care a fost acuzat de ucidere din culpă.
 
Context
 
La data de 17 august 2023, Curtea de Apel Constanța a menținut, prin respingerea apelurilor declarate, decizia Judecătoriei Constanța, din 19 octombrie 2022, care a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva lui Gigi Christian Chiru, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 cod penal, prin intervenirea prescripţiei răspunderii penale.
 
Tot în acest dosar, și față de Cristian Valentin Smădu, acuzat tot de ucidere din culpă, instanța a încetat procesul penal, prin intervenirea prescripţiei răspunderii penale.
 
Fostul senator Gigi Christian Chiru și Cristian Valentin Smădu au fost obligați, de Curtea de Apel Constanța, în solidar, la plata către părţile civile a sumei de 12.323,33 lei cu titlu de daune materiale 235.000 lei cu titlu de daune morale.
 
Revenind la cauza înregistrată pe rolul Curții Supreme, conform datelor oficiale, acțiunea fostului senator Gigi Christian Chiru, respectiv recurs în casaţie - ce reprezintă o cale extraordinară de atac, de anulare, formulată împotriva unei decizii definitive - se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Cauza se află în procedură de filtru.

 
Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior.    
 

Trebuie precizat că pe lângă fostul senator Gigi Christian Chiru, tot în acest dosar, rejudecarea dosarului mai este solicitată și de Cristian Valentin Smădu.

 Potrivit datelor noastre, dosarul a fost soluționat în faza apelului de completul de judecată format din judecătorii Marius Cristian Epure și Ileana Anastasiu, de la Curtea de Apel Constanța.
 

În actul de sesizare a instanţei, procurorii arată că, „în anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, inculpatul Chiru Gigi - Christian a demarat lucrările de consolidare şi modernizare a unui imobil în care funcţiona o discotecă din localitatea Eforie Sud, judeţul Constanţa, pentru execuţie contractând o firmă al cărei administrator era inculpatul Smădu Cristian-Valentin“.
 
„Execuţia a fost realizată fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate. Printre lucrări s-au numărat confecţionarea şi montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parţial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea. Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbuşit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa“, conform rechizitoriului.
 
Așa cum arătam și mai sus, judecătorii din Constanța au dispus definitiv încetarea procesului penal pornit în cauză, pentru ucidere din culpă, prin intervenirea prescripţiei răspunderii penale.
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă în cadrul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosarul celui mai tânăr inculpat trimis în judecată de DIICOT Constanța a ajuns la Curtea de Apel Constanța!
 
Să fie lovitura de grație pentru artiștii plastici din Constanța? SPIT Constanța cere insolvența Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Constanța
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri electorale 2024 Christian Gigi Chiru, după respingerea candidaturii - „Rămân în spațiul public ca un vajnic susținător al valorilor Dobrogene”

03 May 2024 607

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 740

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 1018

Curtea Supremă de Justiție, în pronunțare în dosarul fostului senator Gigi Chiru!

01 Apr 2024 715

Firme din Constanța Modificări importante într-o companie administrată de un fost candidat la Primăria Constanța

27 Dec 2023 1129

Fostul senator Gigi Chiru, acțiune extraordinară la Curtea Supremă! Instanța a admis în principiu cererea

17 Dec 2023 878

#Dobrogea145 Christian Gigi Chiru, inițiator Ziua Dobrogei și președinte ALDE Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 1076

Știri justiție Constanța Fostul senator Gigi Christian Chiru acuzat de ucidere din culpă! Judecătorii au încetat procesul penal. Definitiv

17 Aug 2023 2039

Amânare de pronunțare în cazul fostului senator Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă!

08 Jul 2023 1337

Final de proces în cazul fostului senator Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă! Când se va da decizia definitivă

17 Jun 2023 4447

Cazul fostului senator Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă, amânat pentru iunie

03 May 2023 2324

Un fost senator de Constanța, acuzat de ucidere din culpă! Când se va lua decizia finală!

20 Nov 2022 1643

#Dobrogea144 Mesajul lui Christian Gigi Chiru, inițiatorul legii privind declararea datei de 14 noiembrie ca Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2022 1433

Ucidere din culpă! Judecătorii motivează de ce a încetat procesul penal în cazul fostului senator Gigi Chiru!

02 Nov 2022 2259

ALDE are o nouă conducere. Mohammad Murad ales copreședinte alături de Varujan Vosganian şi Mircea Minea. Gigi Chiru a preluat organizația de la Constanța

23 Oct 2022 2301