Justitie

Garda de Coastă, chemată la judecată. Un motor Yamaha ar fi dispărut fără urmă din Camera de Corpuri Delicte

Judecătoria Constanţa a dispus, în primă instanţă, obligarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă la plata către un cetăţean din Constanţa a sumei de 11.696 de lei, reprezentând contravaloarea unui motor Yamaha, precum şi a dobânzii legale aferente, începând cu data de 22 mai 2015 şi până la plata integrală a debitului principal. 
 
Mai mult decât atât, instanţa a obligat Garda de Coastă la plata către reclamant a sumei de 1.691 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Nemulţumiţi, reprezentanţii Gărzii de Coastă au atacat decizia Judecătoriei Constanţa la Tribunalul Constanţa. Până la acest moment, nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Potrivit actelor oficiale, aproape de finele lunii martie 2015, reclamantul arată că a fost găsit de poliţiştii din Garda de Coastă, pe Marea Neagră, în zona staţiunii Mamaia. Bărbatul mai precizează că se afla pe mare alături de un prieten şi făceau probe unui motor Yamaha, cu intenţia de a-l vinde. În momentul surprinderii, motorul era oprit pentru că, susţine reclamantul, elicea se agăţase în mai multe plase de pescuit ce nu-i aparţineau şi în care se aflau mai multe kilograme de peşte.
 
Poliţiştii au confiscat toate bunurile mai sus precizate, iar după două luni s-a dispus, conform celor declarate de către reclamant, restituirea bărcii, însă motorul ei nu. Ulterior, s-a constituit o comisie de inventariere, iar potrivit unui raport oficial, la nivelul Gărzii de Coastă nu a putut fi identificat motorul de barcă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnat şi lăsat fără cannabis

29 Jun 2012 1059

„Vedetă" naţională Oaia neagră a Poliţiei din Gura Humorului, la judecată cu IPJ Constanţa

23 Nov 2011 874

Doi polonezi au rămas fără 10.000 de parfumuri la Constanţa

18 Dec 2010 828