Ilpromar Construct SRL, trimisă în judecată de DNA! Oficial de la anchetatori

  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a cinci inculpați (patru persoane fizice fără calitate specială și SC Ilpromar Construct SRL), în sarcina cărora s-a reținut comiterea, în forma autoratului și a complicității, a unor infracțiuni de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și uz de fals, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 22.05.2017-03.12.2019, în contextul implementării proiectului „Bază de agrement în comuna Lungești, județul Vâlcea” (ce privea realizarea unei piscine acoperite cu suprafața de (6x12) mp și a unei săli de sport de 36,98 mp), unul dintre inculpați, în calitate de administrator de fapt al SC Ilpromar Construct SRL, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, ar fi semnat și depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) - Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud-Vest Craiova, mai multe documente false din care reieșea că toate cheltuielile sunt eligibile, iar informațiile conținute de acestea sunt corecte și corespund realității.
Prin demersurile de mai sus ar fi fost obținute fonduri nerambursabile în valoare totală de 833.124 lei.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.500.389 de lei, reprezentând finanțare nerambursabilă, la care se adaugă dobânzi și penalități calculate de la data decontării fiecărei tranșe de plată până la data plății efective, conform Codului de procedură fiscală.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

UPDATE - despre Ilpromar Construct SRL.

Potrivit Termene.ro, Ilpromar Construct SRL are sediul social în județul Vâlcea, se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidentiale și nerezidentiale și este controlată de Hristina Popescu, asociat unic și administrator.


Conform Termene.ro, Ilpromar Construct SRL a avut cinci contracte publice, autoritățile contractante fiind Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet și Școala cu clasele I-VIII Tudor Vladimirescu.

 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și


UPDATE. DNA „lansează bomba“ la Constanța!
Este vizat fostul comandant al Detașamentului 3 Mobil Jandarmi Ordine Publică


Middle East Parteners SRL a intrat în insolvență! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Constanța

ANI sesizează DNA!
Averea și interesele lui Robert Sorin Negoiță, primar al Sectorului 3, București. Teren și casă la Constanța (DOCUMENTE)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA a trimis în judecată 21 de inculpați! Oficial de la Anticorupție

11 Apr 2024 555

Avocat din Baroul București, urmărit penal de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

14 Mar 2024 688

Percheziții într-un caz de corupție și fals! Bănuiții sunt cercetați pentru însușirea nelegală a unor bunuri imobile, aparținând unor persoane decedate

13 Mar 2024 700

UPDATE Percheziții ale procurorilor DNA la Direcţia Regională Vamală București și în alte trei județe din țară

13 Feb 2024 796

"IPS Teodosie a greșit" Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, prezent la DNA Constanța (FOTO+VIDEO)

05 Feb 2024 1700

Surse Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, așteptat luni la DNA Constanța

04 Feb 2024 1253

Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, cheamă în instanță Recorder.ro. Cere daune de 1,2 milioane de euro

30 Jan 2024 2217

Directorul SLDP REISER SA Bârlad, reţinut pentru o mită de 100.000 de euro

25 Jan 2024 836

Surse! ÎPS Teodosie, așteptat la DNA Constanța, marți, 16 ianuarie 2024 (VIDEO)

15 Jan 2024 1123

Procurorii DNA Constanța l-au trimis în judecată pe Iorga Valeriu, din dosarul ARSVOM

28 Dec 2023 1018

UPDATE. Miercuri, 13 decembrie DNA face aproape 100 de perchezitii! Ar fi vizat sediul CJ Botoșani și sediul PSD (surse)

13 Dec 2023 864

Percheziţii DNA la trei instituţii publice din Bucureşti, într-un dosar care vizează achiziţia de servicii IT de către unele spitale

12 Dec 2023 777

DNA Inspectori din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală cercetați pentru fapte de corupție

08 Dec 2023 858

Alex Nedea – Recorder.ro DNA Constanța s-a „autosesizat după publicarea investigației Recorder „Corupție în numele Domnului“. Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei (VIDEO)

27 Nov 2023 2506

Șef Serviciu din Primăria Sectorului 6 București, reținut de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

24 Nov 2023 782