Înalta Curte are noi judecători! Iată cine sunt și de unde vin




Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât validarea rezultatelor concursului de promovare în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, organizat în perioada aprilie-septembrie 2023.
 
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât promovarea în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție -
Secția I civilă, începând cu data de 01.10.2023, a următorilor candidați:
 
Drăghici Daniel Marian, judecător la Curtea de Apel București;

Nechita Maricel, judecător la Curtea de Apel Suceava;

Zidaru Gheorghe – Liviu, judecător la Curtea de Apel București.
 
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât promovarea în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția a II-a civilă, începând cu data de 01.10.2023, a Mihaelei Mîneran, judecător la Curtea de Apel București.
 

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât promovarea în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, începând cu data de 15.10.2023, a lui Mihail Udroiu, judecător la Curtea de Apel Oradea.
 
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât promovarea în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de contencios administrativ şi fiscal, începând cu data de 01.10.2023, a următorilor candidați:


Cristea Bogdan, judecător la Curtea de Apel București;

Gliga Ramona-Maria, judecător la Curtea de Apel Timișoara;

Tănase Mihnea Adrian, judecător la Curtea de Apel București.
 
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea din funcțiile de conducere deținute de judecătorii care au promovat concursul, începând cu data promovării în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În luna martie 2022, judecătorul Mihnea Adrian Tănase s-a abținut în dosarul în care fostul primier Nicolae-Ionel Ciucă a fost sancționat, pe când era ministrul Apărării Naționale, cu o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cei trei judecători s-au abținut!
Premierul Ciucă, amendat cu 20% din salariu, pe când era ministrul Apărării! Dosarul merge la alt complet


Oficial!
Marius Damian Mitea, judecător la Curtea de Apel Constanța, eliberat din funcţie, prin pensionare

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.