Înalta Curte respinge recursul în casaţie formulat de Valentin Vrabie. Surse - Valentin Vrabie rămâne primarul municipiului Medgidia și poate candida la viitoarele alegeri



Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-au pronunțat miercuri, 10 aprilie 2024, în dosarul în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv, la Constanța, pentru fals intelectual!
 
Curtea Supremă, conform portalului instanțelor de jduecată, a respins „recursul în casaţie formulat de inculpatul Vrabie Valentin împotriva deciziei penale nr. 948/P din data de 10 octombrie 2023 pronunţate de Curtea de Apel Constanţa - Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, în dosarul nr. 4316/256/2020“.

MINUTĂ 

„Detalii soluţie: Respinge recursul în casaţie formulat de inculpatul Vrabie Valentin împotriva deciziei penale nr. 948/P din data de 10 octombrie 2023 pronunţate de Curtea de Apel Constanţa - Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, în dosarul nr. 4316/256/2020. Obligă recurentul inculpat Vrabie Valentin la plata sumei 100 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 09 aprilie 2024“.


Decizia este definitivă! 

Chiar și în acest context, potrivit surselor noastre, Vrabie Valentin rămâne în continuare edilul municipiului Medgidia! 

Și asta pentru că, într-un alt dosar, aflat pe rolul Curții de Apel Constanța, la data de 15 martie 2024, magistrații au admis contestaţia în anulare formulată de Vrabie Valentin împotriva deciziei penale nr. 948/P/2023 din 10.10.2023 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosarul penal nr. 4316/256/2020, a desfiinţat în totalitate decizia penală atacată şi a dispus rejudecarea apelului declarat de inculpat împotriva sentinţei penale nr. 1164/28.06.2022 pronunţată de Judecătoria Medgidia în acelaşi dosar.

Apoi, la termenul din data de 9 februarie 2024, Curtea de Apel Constanța a suspendat executarea deciziei penale nr. 948/P/2023 din 10.10.2023, pronunţată în dosarul penal nr. 4316/256/2020, până la soluţionarea contestaţiei în anulare.
 
Ca atare Valentin Vrabie a revenit în funcția de primar al Medgidiei, începând din 9 februarie 2024. 


În motivarea deciziei prin care s-a hotărât rejudecarea apelului, Curtea de Apel Constanța arată, printre altele, că Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, nu a fost audiat în faza apelului.  
 

Recapitulând, în ciuda deciziei de azi a Înalte Curți, potrivit surselor noastre, Vrabie Valentin rămâne, în continuare, edilul municipiului Medgidia, și poate candida la viitoarele alegeri. 

Și asta pentru că la Înalta Curte s-a judecat recursul în casație împotriva deciziei din apel care a fost anulată în contestația în anulare de Curtea de Apel Constanța. 

Noul termen în dosarul de la Curtea de Apel Constanța a fost fixat pentru data de 24 aprilie 2024. 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și   

Motivarea judecătorilor în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia – „Nu mai subzistă temeiurile care au determinat acordarea statutului de martor ameninţat“

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, primă victorie la Curtea Supremă! S-a admis în principiu cererea prin care solicită rejudecarea dosarului penal

17 Jan 2024 4384