Justitie

Începe judecata într-un dosar al DNA Constanţa

Tribunalul Constanţa a dispus, ieri, începerea judecăţii lui Omer Ali Saim, deferit justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Decizia Tribunalului nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Omer Ali Saim este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în luna mai 2009, inculpatul Omer Ali Saim a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente falsificate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafaţă de teren (121,02 ha) pe care nu o deţinea în totalitate“.
 
„Prin acţiunile sale, inculpatul a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare totală de 174.287,43 de lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului“, potrivit actului de sesizare a instanţei.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnare finală într-un dosar al DNA Constanţa. Închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de opt ani (document)

20 Feb 2020 895

Trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa pentru fraude cu fonduri europene

05 Jul 2017 1177

Ali Saim Omer a fost trimis în judecată de către DNA Constanţa

17 Jun 2017 3311

Ce constănţeni a trimis în judecată DNA în luna noiembrie

06 Dec 2012 1675