„Infracţiuni de corupţie“ Militar din Constanța trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă!

 
 
  • Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Militar Bucureşti și are ca obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) art. 292 alin. 1 C. pen“. 
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Un militar din Constanța a fost trimis în judecată procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București, pentru că, în 2021, ar fi cumpărat un certificat fictiv de vaccinare anti Covid.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Militar Bucureşti și are ca obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) art. 292 alin. 1 C. pen“. 
 
Inculpatul, cap. cls. a II-a, a fost trimis în judecată, de procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, prev. de art.292 alin.1 C.pen. cu ref. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplic. art.35 alin.1 C.pen. (două acte materiale).
 
În fapt, s-a reținut că, în perioada octombrie – noiembrie 2021, inculpatul a abordat o persoană despre care știa că are influență pe lângă cadrele medicale dintr-un centru de vaccinare de pe raza municipiului Constanța în vederea obținerii unui certificat fictiv de vaccinare anti Covid pentru sine și pentru o altă persoană contra sumei de 500 de lei, certificate pe care le-a obținut.
 
Menționăm că inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție pe toată durata procesului penale.
 
Mai menționăm că prin rechizitoriul nr.217/P/2023 al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel s-a dispus, pe lângă trimiterea în judecată, clasarea cauzei față de inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și constituirea a unui grup infracțional organizat.   
 
Doarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Militar Bucureşti.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Incident unic în Armata României!
Motivarea definitivă a judecătorilor în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sentință definitivă în cazul unui fost jandarm din Constanța, acuzat de corupere sexuală a minorilor!

01 Jul 2023 1629