Inter VIP SRL, controlată de Stavrositu Iancu, obține, în instanță, aproape 700.000 de euro de la GSP Offshore! Decizia nu este definitivă

 
 
 
  • SC Inter VIP SRL, fondată în februarie 1994, se ocupă de activități de închiriere și leasing cu mașini și echipamente de transport pe apă, are sediul social pe strada Călărași, Constanța, și este controlată de Stavrositu Iancu Adrian, asociat unic și administrator.
  • Gsp Offshore SRL se ocupă de activități de servicii anexe extractiei petrolului brut si gazelor naturale, are sediul în Portul Constanța, iar ca acționar apar Gsp Offshore BV, cu 99.9%, și GVC Investment B.V., cu 0.1%, din Țările De Jos.
  • Ca administrator apare Comănescu Gabriel Valentin.
 
 
Societatea comercială Inter VIP SRL, controlată de Stavrositu Iancu Adrian, soţul fostei deputate PDL Maria Stavrositu, a obținut în instanță obligarea GSP Offshore SRL, administrată de Comănescu Gabriel Valentin, la plata sumei de 3.515.023,99 de lei, aproximativ 700.000 de euro, reprezentând contravaloare chirie navă și dobândă. 
 
Decizia privind obligarea la plată a fost luată de Tribunalul Constanța, la data de 26 octombrie 2023, în dosarul 3198/118/2023 
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: Admite cererea în anulare formulată de debitoarea GXX S.R.L. împotriva Sentinței civile nr. 301/21 martie 2023, pronunțate de Tribunalul Constanța – Secția a II-a Civilă în dosarul nr. 903/118/2023. Anulează Sentința civilă nr. 301/21 martie 2023, pronunțată de Tribunalul Constanța – Secția a II-a Civilă în dosarul nr. 903/118/2023 și, rejudecând: Admite ordonanța de plată formulată de creditoarea INTER XX . S.R.L. în contradictoriu cu debitoarea XX S.R.L. Ordonă debitoarei ca, în termen de 30 de zile de la data comunicării prezentei hotărâri, să plătească creditoarei: - suma de 3.515.023,99 lei, reprezentând contravaloare chirie navă, în temeiul facturilor emise în perioada 08.02.2021-31.08.2021,; - dobânda legală penalizatoare, de la data scadenței fiecărei facturi și până la data plății fiecărei facturi, calculată conform art. 3 alin. (21) din O.G. nr. 13/2011; - suma de 40 euro cu titlu de daune-interese suplimentare minimale ca urmare a neîndeplinirii la termen de către debitoare a obligaţiei de plată a chiriei - conform art. 10 alin. (1) din Legea nr. 72/2013 privind măsurile pentru combaterea întârzierii în executarea obligaţiilor de plată a unor sume de bani rezultând din contracte încheiate între profesionişti şi între aceştia şi autorităţi contractante. Obligă pe debitoare să plătească creditoarei suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru, achitată în dosarul nr. 903/118/2023. Definitivă. Pronunţată conform art. 396 alin. (2) Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 26.10.2023.

 
Despre SC Inter VIP SRL
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 26 octombrie 2023, SC Inter VIP SRL, fondată în februarie 1994, se ocupă de activități de închiriere și leasing cu mașini și echipamente de transport pe apă, are sediul social pe strada Călărași, Constanța, și este controlată de Stavrositu Iancu Adrian, asociat unic și administrator.
 
Stavrositu Iancu-Adrian apare ca asociat în Ozon Terapia SRL, ca administrator în Coremar Marine Contractors SRL, ca asociat, director și administrator în  Compania de Remorcare Maritimă Coremar SA și ca actionar și administrator în  Interfinbrok Corporation SA.
 

Stavrositu Iancu Adrian mai apare în 0-6 Media Zone Blk SRL, firmă aflată în lichidare, iar în trecut a figurat în Chibas și în Coremar Overseas SRL, radiate.                  
Pentru anul 2022, cu doi angajați, SC Inter VIP SRL a raportat o cifră de afaceri netă de 447.147 de lei și un profit net de 57.198 de lei.
 

Despre Gsp Offshore SRL
 
Gsp Offshore SRL se ocupă de activități de servicii anexe extractiei petrolului brut si gazelor naturale, are sediul în Portul Constanța, iar ca acționar apar Gsp Offshore BV, cu 99.9%, și GVC Investment B.V., cu 0.1%, din Țările De Jos.
 
Ca administrator apare Comănescu Gabriel Valentin.
 
Pentru 2022, cu 632 de angajați, Gsp Offshore SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 697.965.053 de lei și un profit net de 16.433.406 de lei.
 
Potrivit Termene.ro, Gabriel Valentin Comănescu apare în Vega Turism SA, Comproiect 92 SA, Grup Servicii Petroliere SA, Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, Vega Offshore SRL, Vega Travel International SRL, Green County SRL, Izvor M.D. Cringu SRL, Upetrom 1 Mai Trading SRL, Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, SPG Archivator SRL, SPG Medical Emergencies SRL, Tehnoconstruct Marine Operations SRL, Redivivus Energy SRL, Redivivus Green Farm SRL, Upetrom 1 Mai Manufacturing SRL, Forasol SRL, Providence Energy SRL, Texrom Well Management SRL, GSP Power SRL, Gino-Impex SRL, Euro Shipping Logistic SRL, GSP Offshore SRL dar și în UGM Energy Trading SRL – faliment.
 
În trecut, Comănescu a figurat în Global Operation SRL, Clubul Casa cu Lei SA, Algoritm Consult SRL, Romanien Production And Trading Company SA, R.P.T. Oil SRL, R.P.T.Grup SRL și Emicom International SRL, radiate.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma Termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Cunoscutul afacerist Valentin Comănescu, numit administrator al Vega Offshore SRL
 
Compania Iridex nu mai cere intrarea în insolvență a Grup Servicii Petroliere Logistic SRL!
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce se construiește Document pentru Iancu Stavrositu, soțul fostei deputate Maria Stavrositu. Ridică un bloc de 8 etaje în Mamaia

19 May 2021 4272

Certificat de urbanism pentru blocul de opt etaje, care se ridică în stațiunea Mamaia de familia Stavrositu

15 Dec 2020 2601

Undă verde de la municipalitate Iancu Stavrositu va ridica un bloc de opt etaje lângă terenul de tenis Caraiman din Mamaia

14 Jan 2020 3236