Judecătoria Mangalia, termen „greu“, joi, în dosarul accidentului de la 2 Mai! Încep audierile

 
 
  • Cazul se află în atenția completului de judecată prezidat de judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din cadrul Judecătoriei Mangalia! De precizat că, în prezent, judecătoarea Popoviciu vrea vrea să plece de la Judecătoria Mangalia, magistratul solicitând transferul la Judecătoria Constanța sau la Judecătoria Sectorului 2 București.
 
 
Joi, 9 mai 2024, la Judecătoria Mangalia este programat, începând cu ora 10.00, un nou termen de judecată în dosarul accidentului de la 2 Mai, din județul Constanța, cauză în care Pascu Matei Vlad, din București, este acuzat de decesul a doi tineri și rănirea altor trei!
 
La termenul de azi, ar putea fi audiați părţile civile Dragomir Cătălin Ştefan, Dragomir Livia, Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Voinea Ruxandra, Coniac Vlad Alexandru şi Ionescu Cristina Ileana, dar și martorul Radu Gabriel.
 
Cazul se află în atenția completului de judecată prezidat de judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din cadrul Judecătoriei Mangalia!  
 
De precizat că, în prezent, judecătoarea Popoviciu ar vrea vrea să plece de la Judecătoria Mangalia, magistratul solicitând transferul la Judecătoria Constanța sau la Judecătoria Sectorului 2 București.
 
Cererea judecătoarei Popoviciu se află în atenția Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Recent, Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru Judecători în materie disciplinară, a respins solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a magistratului Ioana Ancuța Popoviciu.
 
Membrii CSM au apreciat solicitarea IJ ca fiind neîntemeiată.

 
Decizia nu are cale de atac.
 

Sesizarea Inspecției Judiciare vine după ce la un termen trecut judecătoarea în cauză a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată, Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident ceea ce a stârnit nemulțumire printre rudele și apropiații decedaților.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Motivare CSM
Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.