Licitație a Primăriei Constanța pentru flori, arbori și arbuști, estimată la peste 16 milioane de euro, pe masa Curții de Apel (DOCUMENTE)

Foto cu rol ilustrativ. Sursa foto: Primăria Constanța
  • Cazul a ajuns la Curtea de Apel după ce Garden Center Grup SRL a atacat în instanță decizia de respingere a contestației luată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.
  • Hotărârea CNSC vizează procedura de licitație deschisă, derulată online, pe loturi, organizată în vederea încheierii acordului-cadru având ca obiect „Furnizare material dendro-floricol pentru plantat Lot 1 - Arbori Lot 2 – Arbuști decorativi și arbuști pentru gard viu Lot 3 – Liane decorative, transdafiri, plante decorative“.
  • Potrivit datelor oficiale din Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, valoarea totală estimată a contractului era de 82.373.970,72 de lei fără TVA, adică echivalentul a peste 16,66 de milioane de euro, la cursul actual.
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța vor deschide mâine, 17 iulie 2023, dosarul în care Garden Center Grup SRL din Ilfov a contestat licitația estimată la peste 16 milioane de euro, organizată de Primăria Constanța, pentru arbori, arbuști și plante decorative.
 
Cazul a ajuns la Curtea de Apel după ce societatea ilfoveană a atacat în instanță decizia de respingere a contestației luată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.
 
Acum, dosarul cu număul unic 370/36/2023 are ca părți SC Garden Center Grup SRL în calitate de reclamant, și, respectiv, Municipiul Constanța prin Primar și SC Hiris Garden Expert SRL în calitate de pârâți.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o plângere împotriva Deciziei CNSC nr. 1275/C3/1193/08.06.2023.
 
Prin decizia CNSC atacată la instanță, Consiliul a respins ca nefondată contestația formulată de Garden Center Grup SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă Municipiul Constanța.
 
De asemenea, prin aceeași decizie, a fost admisă cererea de intervenție accesorie formulată de Hiris Garden Expert SRL.
 
Hotărârea CNSC vizează procedura de licitație deschisă, derulată online, pe loturi, organizată în vederea încheierii acordului-cadru având ca obiect „Furnizare material dendro-floricol pentru plantat Lot 1 - Arbori Lot 2 – Arbuști decorativi și arbuști pentru gard viu Lot 3 – Liane decorative, transdafiri, plante decorative“.
 
Potrivit datelor oficiale din Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, valoarea totală estimată a contractului era de 82.373.970,72 de lei fără TVA, adică echivalentul a peste 16,66 de milioane de euro, la cursul actual.
 

Firma contestatoare Garden Center Grup SRL a cerut la CNSC anularea în parte a raportului procedurii în ceea ce privește evaluarea ofertelor Hiris Garden Expert SRL și Oltenia Garden SRL și reevaluarea celor două oferte „din perspectiva motivelor de inacceptabilitate și neconformitate ale acestora“.
 
Așa cum am precizat anterior, însă, CNSC a respins contestația Garden Center Grup SRL ca nefondată și a admis cererea de intervenție accesorie formulată de Hiris Garden Expert SRL.

 
Despre Garden Center Group SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 16 iulie 2023, Garden Center Grup SRL a fost înființată în anul 2003, are sediul în Măgurele, județul Ilfov, pe strada Atomiștilor, nr. 127-135 și se ocupă de cultivarea altor plante permanente.
 
Firma are un punct de lucru și în Tuzla, județul Constanța, dar și în Cluj și Ilfov.
 
Asociat unic și administrator este Ion Olteanu, al cărui nume se leagă și de Eco Horticultura SRL și Eco Hortirom SRL, ambele din București, de Eco Distribution SRL și Ro-Verde Landscaping SRL, ambele din Ilfov, dar și de Eco Plant Import Export SRL București (unde este administrator).
 
Garden Center Grup SRL figurează, potivit termene.ro, cu 733 achiziții directe (Comuna Jilava, Universitatea Politehnică din București, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, dar și alte autorități contractante), dar și cu 72 de contracte publice (Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ R.A. Craiova, dar și alte autorități contractante).
 
În 2022, Garden Center Grup SRL a declarat 139 de angajați, profit peste 8,78 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 135,65 de milioane de lei.
 
Despre Hiris Garden Expert SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 16 iulie 2023, Hiris Garden Expert SRL a fost înființată în 2017, în prezent are sediul social declarat în localitatea Însurăței, județul Brăila, strada Otiuz, nr. 2 și se ocupă de cultivarea plantelor pentru înmulțire.
 
Firma are un punct de lucru în București.
 
Asociați sunt Alexandru Lucian Dima și Mădălina Doina Istoc, primul fiind și administratorul societății.
 
De numele lui Alexandru Lucian Dima se leagă și Hiris Retail Group SRL București și Hiris Intergroup SRL Ilfov.
 
Hiris Garden Expert SRL figurează, potrivit termene.ro, cu 27 de achiziții directe (Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, Comuna Victoria, Primăria Municipiului Blaj SRL, Utilități Publice – Gospodăria Comunală SRL, dar și alte autorități contractante) și, respectiv, 24 de contracte publice (SC Gospodărie Urbană SRL, Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ R.A. Craiova, dar și alte autorități contractante).
 
În 2022, Hiris Garden Expert SRL a declarat cinci angajați, profit peste 2,31 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 4,94 de milioane de lei.
 
Despre Oltenia Garden SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 16 iulie 2023, Oltenia Garden SRL a fost înființată îmn anul 1998, are sediul social în Pielești, județul Dolj, pe strada Tarlaua83 și se ocupă de comerț cu ridicata al florilor și al plantelor.
 
Firma are mai multe puncte de lucru, în Dolj și București.
 
Asociați sunt Marian Balica, Bogdan Doru Buzatu și Ionel Pîrvu, ultimul fiind și administratorul societății.
 
Numele lui Bogdan Doru Buzatu figurează și în Oltenia Authentic Imobiliare SRL Dolj, iar cel al lui Ionel Pîrvu se leagă și de Verdi Partners SRL Dolj.
 
Oltenia Garden SRL figurează, potrivit termene.ro, cu 293 de achiziții directe (Școala Gimnazială Alecsandru Nicolaid, SC Edilitară Public SA Târgu-Jiu, Comuna Mischii, Asociația Dezvoltare.ro, dar și alte autorități contractante), dar și cu 22 de contracte publice (Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ R.A. Craiova, dar și alte autorități contractante).
 
În 2022, Oltenia Garden SRL a declarat 40 de angajați, profit peste 4,45 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 19,73 de milioane de lei.
 
În Secțiunea Document poate fi consultată decizia Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, dar și anunțul privind licitația organizată de Primăria Constanța pentru atribuirea contractului.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Municipiul este plin de tranșee iar primăria Constanța vrea să plătească peste 80 de milioane de lei pentru trandafiri și plante decorative!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea O asociere de firme a câștigat acordul cadru de toaletare arbori în sistem de alpinism utilitar de pe raza municipiului (DOCUMENT)

27 Jul 2023 1212

Curtea de Apel, verdict final într-un dosar care viza o licitație organizată de Primăria Constanța

18 Jul 2023 1563

O licitație organizată de Primăria Constanța a ajuns în atenția Curții de Apel! Despre ce este vorba?

28 Jun 2023 1171

S-au luptat pentru un contract de 80 de milioane de lei de la Primăria Constanța. Ce a decis Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor?

16 Jun 2023 1709

Aproape 3,8 milioane de lei plătește Primăria Constanța pentru amenajarea a 10 locuri de joacă pentru copii (DOCUMENT)

21 Apr 2023 1858

Unde merge mia, meargă și suta Primăria Constanța atribuie un nou contract asocierii conduse de Garden Center Grup SRL (DOCUMENTE)

07 Apr 2023 1842

Primarul Chițac a atribuit un contract important unui firme care i-a contestat o licitație pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța(DOCUMENTE)

14 Feb 2023 2534

Se reia licitația pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța. Din dispoziția primarului Chițac se reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL

25 Jan 2023 1454

O firmă din Ilfov a câștigat contractul de toaletare și secționare arbori în municipiului Constanța (DOCUMENTE)

10 Dec 2022 1953

Decizie atacată Municipiul Mangalia, bun de plată peste 1,1 milioane de lei! Ce companie se pregătește de primirea banilor și de ce

29 Apr 2021 1644

Contract de peste 500.000 de lei O firmă din Agigea a construit parcul din Chirnogeni (9 documente + proces verbal)

09 May 2014 4515