Justitie

„Mai bine te omor decât să plătesc amenda“ Poliţist ameninţat ziua în amiaza mare

Judecătoria Tulcea a dispus condamnarea în primă instanţă a unui bărbat acuzat de ultraj la un an de închisoare cu suspendare. Decizia nu este una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă. Victima inculpatului este un poliţist din Tulcea, care, în timpul incidentului, a pus mâna pe pistolul din dotare, fără a-l scoate din toc. De menţionat că, în faţa magistraţilor, inculpatul a recunoscut fapta săvârşită aşa cum a fost ea detaliată în actul de sesizare a instanţe, beneficiind astfel de reducerea pedepsei.
 
Potrivit procurorilor, la data de 06.03.2018, în jurul orei 09.30, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, respectiv efectuând cercetări şi investigaţii privind săvârşirea unei infracţiuni de distrugere, în timp ce se deplasau cu autospeciala din dotare, doi agenţi de poliţie au fost abordaţi de către inculpat. Cel din urmă (aflat sub influenţa băuturilor alcoolice) le-a făcut insistent semne poliţiştilor să oprească.
 
Când cei doi agenţi de poliţie au oprit şi au coborât din autospecială, inculpatul a început să ţipe, să-i adreseze injurii şi să ameninţe un agent de poliţie, care îl amendase cu câteva zile în urmă pentru tăierea unui nuc: „Mai bine te omor decât să plătesc amenda. Te fac eu pe tine, dacă eşti tare, hai să o facem, eşti pe listă şi tu“.
 
Dându-şi seama că inculpatul era băut, agentul de poliţie (…), pentru a evita escaladarea evidentei stări conflictuale, s-a retras doi-trei paşi faţă de poziţia iniţială, moment în care individul a devenit şi mai agresiv, a ridicat mâinile şi a încleştat pumnii repezindu-se către agentul de poliţie cu intenţia de a-l lovi pe acesta.
 
La gestul violent al inculpatului, agentul de poliţie l-a somat de două ori să se oprească, totodată scoţând pe jumătate pistolul din toc. Într-un final, inculpatul a renunţat definitiv la atitudinea agresivă şi nu a mai adresat injurii şi ameninţări poliţistului.
 
Ulterior, individul a fost trimis în judecată şi recent condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru ultraj. Mai mult, inculpatul va trebui să-i achite poliţistului suma de 1.000 de lei cu titlul de daune morale.
 
Decizia nu este una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Unde e toporul, să-l tai?!“ Poliţist ameninţat cu moartea în timpul unor percheziţii

19 Nov 2018 1764

Nici o zi de închisoare! Poliţist constănţean, lovit şi ameninţat cu moartea în timpul unei misiuni. Ce pedeapsă finală a primit inculpatul

27 Aug 2018 1644

Tentantivă de suicid la Tulcea. Un polițist l-a ajutat pe bărbat să rezolve situația care l-a împins către sinucidere

07 Aug 2018 619

„O să te lovesc unde te doare mai tare, adică la copil“ Poliţist din Constanţa, ameninţat chiar în postul de Poliţie. Avem sentinţa finală!

19 Jun 2018 6576

Un poliţist din Constanţa, ameninţat chiar în sediul de Poliţie „O să te lovesc unde te doare mai tare, adică la copil. Îți cunosc copilul și soția“

26 May 2018 3293

Adevărul Un minor a amenințat un polițist că îi va viola şi ucide fiica

30 Apr 2018 1933

Se întâmplă în Constanţa Poliţist agresat de un bărbat în stare de ebrietate

31 Aug 2017 1163

Focuri de armă în Ion Corvin pentru a potoli un tânăr beat Marian Constantin Tapalagă a scos sabia la un poliţist

15 Oct 2015 1210

Poliţist din IPJ Constanţa, ameninţat cu moartea. Iată prima decizie a judecătorilor!

06 Mar 2015 1008

Şoferul care a vrut să lovească un poliţist din Constanţa, dus în arest

14 Sep 2014 1264

Cosmin Năstase, trimis în judecată Poliţist ameninţat cu moartea

12 Sep 2014 1180

A ameninţat cu moartea un poliţist Cosmin Năstase, trimis în spatele gratiilor pentru ultraj

21 Aug 2014 1309

Cosmin Năstase, din Cernavodă, încătuşat după ce ar fi ameninţat cu moartea un poliţist

20 Aug 2014 1328

Politist din Garda de Coasta, amenintat cu parul

14 Dec 2013 1198