Medici rezidenți, cercetați pentru luare de mită, plasați sub control judiciar. Ce interdicții le-au fost impuse

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a PÎCCJ au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de doi medici rezidenți, angajați ai Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, respectiv luare de mită în formă continuată (10 acte materiale).

Potrivit Parchetului General, în mod concret, în perioada noiembrie  2022 – februarie 2023, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, materializate prin acordarea de consultații de specialitate, în cabinetele din cadrul  Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, aceștia au primit diferite sume de bani, cu titlu de mită pentru activitățile prestate.

„Printre obligațiile pe care inculpații trebuie să le respecte cât se află sub control judiciar se numără și aceea de a nu mai exercita profesia de medic în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe “Sfântul Spiridon” Iași, precum și în nici o altă unitate medicală din rețeaua de stat.
Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au mai precizta procurorii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA Patru medici stomatologi din Galați și Arad, trimiși în judecată într-un dosar de trafic de influență, luare și dare de mită

26 Apr 2022 1670

DNA Medici, cercetați pentru luare de mită. Ce sume cereau pentru emiterea documentelor pentru pensiile de invaliditate

08 Nov 2019 1649

Medicii din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii, acuzați de luare de mită, au revenit la muncă

07 Jan 2016 1837

Şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Judeţean, sub control judiciar (rechizitoriu)

13 May 2015 2746

Știripesurse.ro Procurorii dau atacul la ginecologi

12 May 2015 2301

Medici ginecologi, arestaţi

18 Feb 2015 2538