Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea, suspectat de luare de mită! Cazul ajunge la Constanța


 
 
  • Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța.
 
Meran Dorin, fostul comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, contestă decizia Tribunalului Tulcea, din 15 mai 2024, prin intermediul căreia a fost condamnat la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, în formă continuată!
 
Contestația fostului comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu va fi trimisă spre soluționare Curții de Apel Constanța.
 
Oricare va fi decizia instanței de apel, aceasta va fi definitivă.
 
Amintim că prin decizia de condamnare, Tribunalul Tulcea i-a interzis fostului șef al Gărzii Naționale de Mediu Tulcea, ca pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b şi g Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţii de conducere în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi orice alte funcţii cu atribuții de control, constatare ori sancţionare a contravenţiilor), din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată.
 
De asemenea, Tribunalul Tulcea a decis și confiscat de la Meran Dorin suma de 398,71 lei.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

 

    „În perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică sau chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale, administrată de martor.
    
    La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.


    
    Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
    
    În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
    
    Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! Judecătorii disjung cauza sub aspectul laturii civile (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța anunță primul termen în dosarul lui Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea

06 Jun 2024 401

Câți bani a confiscat tribunalul Condamnare pentru Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea! DNA îl acuză de luare de mită! (DOCUMENT)

15 May 2024 860

Începe procesul în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

22 Jan 2024 713

Fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu Tulcea, deferit instanței de DNA Constanța! S-a fixat data primei înfățișări

01 Dec 2023 1015

Începe procesul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța!

20 Nov 2023 1119

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea

12 Oct 2023 952

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, arestat la Constanța! Este cercetat de DNA pentru luare de mită

05 Sep 2023 1184