Ministerul Justiţiei anunţă oficial Iată cine va conduce DNA, DIICOT şi Parchetul General!


Ministerul Justiţiei a anunţat ieri propunerile de numire pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante în cadrul Ministerului Public.


Astfel, pentru funcţia de prim-adjunct al Procurorului General al PÎCCJ a fost propus Dimitrie-Bogdan Licu, iar pentru adjunct al procurorului general al PÎCCJ - Maria Magdalena Militaru. Pentru procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PÎCCJ a fost propusă Adriana Denisa Cristodor, asta în timp ce procurorul-şef al Secţiei parchetelor militare a PÎCCJ ar putea fi Cătălin Ranco Piţu. Mai departe, adjunct al procurorului-şef al DIICOT va fi Oana Daniela Pâţu, iar adjunct al procurorului-şef al DNA a fost propusă Mădălina Scarlat. Propunerile vor fi trimise azi către Secţia de Procurori din CSM, în vederea procedurii de avizare.


De menţionat că, zilele trecute, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat rezultatul selecţiei procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcţiilor vacante de conducere: procuror general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, procuror-şef al DNA şi procuror-şef al DIICOT: pentru funcţia de procuror general al României, procuror Gabriela Scutea, pentru funcţia de procuror-şef al DNA, procuror Crin Bologa, iar pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, procuror Giorgiana Hosu.


De menţionat că pentru şefia DNA s-a înscris la concurs şi Camelia Elena Grecu, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în prezent fiind procuror şef serviciu în structura centrală a DNA. De asemenea, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism s-au înscris cinci magistraţi, printre ei aflându-se şi Teodor Niţă, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.


Citeşte şi:


CSM, anunţ important legat de procurorii propuşi la şefia marilor parchete

Propunerile pentru ocuparea funcţiilor de şef la DNA, Parchetul General şi DIICOT au fost anunţate. Despre cine este vorba

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei noi judecători ai CCR au depus jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis (VIDEO)

11 Jun 2022 1715

Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţia de procuror general adjunct al României a lui Bogdan Licu

10 Jun 2022 1102

Trei candidați, audiați pentru funcții de conducere la Parchetul de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei

02 Mar 2020 1844

Oficial Iată cine vor fi adjuncții marilor parchete. Parchetul General, DIICOT și DNA

03 Feb 2020 1995

Secţia pentru procurori a CSM a decis delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar

19 Apr 2019 1398

Laura Oprean şi Dimitrie Bogdan Licu, numiţi în funcţii la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

29 Dec 2016 2166

Cine ocupă funcțiile de prim-adjunct și adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă ÎCCJ

09 May 2016 2006