Miruna Pascu, mama lui Matei Vlad Pascu, rămâne în arest preventiv


Miruna Pascu, mama lui Matei Vlad Pascu, tânărul trimis în judecată pentru accidentul de la 2 Mai, din județul Constanța, rămâne în arest preventiv. 

Pe 9 octombrie, Tribunalul Bucureşti a hotărât ca Miruna Pascu să fie eliberată din arest şi plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, însă procurorii au făcut contestaţie, admisă vineri de Curtea de Apel Bucureşti.

Vă prezentăm în continuarea decizia Curții de Apel București: 

Dosar 29573/3/2023/a1.1 - In baza art. 425 ind 1 Alin. 7 pct. 2 lit. a cpp rap la art. 205 cpp admite contestatia declarată de PICCJ - DIICOT Structura Centrală împotriva încheierii din data de 09.10.2023 pronunțate de judecătorul de camera preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti.

Desființează in parte încheierea contestata si rejudecand: Înlătura dispoziția de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar fata de inculpata Pascu Miruna. In baza art.348 Alin.2 cpp rap la art. 207 Alin.4 cpp constata legalitatea si temeinicia măsurii arestării preventive luate fata de inculpata Pascu Miruna, măsura pe care o menține. Menține celelalte dispoziții ale încheierii contestate care nu sunt contrare prezentei hotărâri . In baza art. 275 Alin.3 cpp cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului. Definitiva. Pronunțată in camera de consiliu azi, 13.10.2023.


De menționat că în acest dosar, judecătoarea Ana Elena Dobre a formulat cerere de abținere, acțiunea fiind admisă, iar în locul ei, în completul de judecată care analizează contestația DIICOT, va intra un alt magistrat.

În cauză, Pascu Miruna ar fi suspectată, potrivit datelor noastre, de influențarea declarațiilor și amenințare.

Dosarul a fost instrumentat de Oana Schmidt-Hăineală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Secția de combatere a traficului de droguri.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Miruna Pascu, mama lui Matei Vlad Pascu, află azi dacă părăsește arestul preventiv

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.