Procurorii din Constanța acuză - evaziune fiscală la Maredi Kids SRL!

  • Conform rechizitoriului, Maredi Kids SRL, prin fostul administrator Cheng Liang, în perioada 2013 – 2014, ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi emise de mai multe societăți, care atestau operațiuni comerciale nereale în scopul diminuării obligațiilor fiscale.
  • Cu această ocazie, spun anchetatorii, s-ar fi prejudiciat bugetul statului cu suma de 231.679 lei constând în impozit pe profit de plata și taxa pe valoare adaugată -139.007 lei.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui cetățean chinez (Cheng Liang), pentru evaziune fiscală. Tot în prezenta cauză a mai fost deferită justiției Tamara Iuliana Ungureanu, pentru complicitate la evaziune fiscală și mărturie mincinoasă, dar și SC Maredi Kids SRL Techirghiol, pentru evaziune fiscală.
 
Conform rechizitoriului, Maredi Kids SRL, prin fostul administrator Cheng Liang, în perioada 2013 – 2014, ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi emise de mai multe societăți, care atestau operațiuni comerciale nereale în scopul diminuării obligațiilor fiscale, ocazie cu care s-ar fi prejudiciat bugetul statului cu suma de 231.679 lei constând în impozit pe profit de plata și taxa pe valoare adaugată -139.007 lei.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Recent, în faza camerei preliminare, judecătorii de la tribunal au respins ca neîntemeiate cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii SC Maredi Kids SRL, Cheng Liang şi Ungureanu Tamara Iuliana.
 
Pe cale de consecință, instanța a constatat competenţa Tribunalului Constanţa pentru soluţionarea prezentei cauze, precum şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 398/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii: Maredi Kids SRL - trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, Cheng Liang - trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală și Ungureanu Tamara Iuliana - trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi mărturie mincinoasă.
 
Tribunalul a dispus începerea judecării cauzei privindu-i pe inculpaţii Maredi Kids SRL, Cheng Liang şi Ungureanu Tamara Iuliana.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

În faliment
 
Potrivit platformei Confidas.ro, aceasta fiind consultată la data de 07 iunie 2021, SC Maredi Kids SRL (înființată în 2012), cu obiect de activitate „Comerţ cu ridicata nespecializat“, se află în faliment.

 
Prin decizia nr. 27/2021, din 21 ianuarie 2021, în dosarul 425/118/2021, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de debitoarea Maredi Kids S.R.L. și a dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei și a desemnat provizoriu, la cererea debitoarei prin lichidator, în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă Tomis IPURL. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 07 octombrie 2021.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 9501/28.05.2021, prin raportul de inspecție fiscală întocmit dupa data deschiderii procedurii a fost constatată lipsa depunerii declaratiei 101 pentru anul 2016 și de asemenea, împrejurarea că societatea falită nu a efectuat inventarierea anuală în perioada 2015 -
2019.
 
„Având în vedere că nu mai există stocuri faptice în averea debitoarei, organele fiscale au apreciat ca acestea au fost vândute și valoarea lor nu a fost înregistrată în declarații, generându-se o bază impozabilă suplimentară de 171.155 lei. (...) Având în vedere prezumția de nevinovăție, la acest moment nu poate fi reținută vinovăția vreunei persoane pentru apariția stării de insolvență“, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 9501/28.05.2021.
 

Tabel creanțe:
 
Finanțele Publice Constanța – 1.029.460 /1900 lei/ obligații fiscale buget consolidat/Amenzi contravenționale, SPIT Constanța – 71 lei/ Taxă liniște și siguranță, Municipiul Galați - 993 de lei/ Taxă viza anuală, Taxă ecarisaj, AJFP Constanța – 157.533 lei.      
 
Judecătorul sindic al dosarului este Aniela Adriana Staicu, de la Tribunalul Constanța. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 07 octombrie 2021.
 
Potrivit platformei Confidas.ro, Maredi Kids SRL este condusă de Ion Tiberiu Corsei, asociat unic.
 

Istoricul firmei
 
Potrivit Vrăjitorul.ro, societatea comercială Maredi Kids SRL a fost fondată, în baza cererii nr. 3280 din data de 20/01/2012, de  Goraș Florența, cu o cotă de participare la beneficii/pierderi de 1%, și de Cheng Liang, cu o cotă de participare
la beneficii/pierderi de 99%, acesta fiind și administrator.
 
Prin Hotărârea AGA nr. 3/18.09.2013, Cheng Hang și Goras Florența, în calitate de asociați, au hotărât retragerea din societate a asociatului Cheng Liang, care a cesionat la valoarea nominală cele 19 părți sociale pe care le deține către Goras Florența, acesta devenind asociat unic.
 
Prin deciza nr.1 din 17.02.2014 a asociatului unic, Goras Florența, în calitate de asociat unic, a hotărât cooptarea în societate în calitate de asociat a lui Corsei Ion-Tiberiu. Totodată, a fost revocată din calitatea de administrator Goras Florența și s-a numit  administrator pe o perioadă nelimitată Corsei Ion-Tiberiu.
 
Prin hotărârea nr. 1/23.04.2014, subsemnații Goras Florența și Corsei Ion-
Tiberiu, în calitate de asociați, au hotărât retragerea din societate a asociatei Goras Florența. Acesta a cesionat la valoarea nominală cele 20 părți sociale pe care le deține către Corsei Ion-Tiberiu.
 
În urma retragerii și cesiunii, asociatul Corsei Ion-Tiberiu a devenit asociat unic.
 
Surse documentare: Confidas.ro, portalul instanțelor de judecată , Vrajitorul.eu și Registrul Comerțului
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Evaziune fiscală
Ce au descoperi oamenii legii într-un automărfar, la frontiera Vama Veche

 
DNA Constanța, dosar cu un prejudiciu de peste 31 milioane de euro. Primul termen, la mai bine de un an de la trimiterea în judecată
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceristul italian Paris Stelio, condamnat la Constanța pentru evaziune fiscală. Ce sumă trebuie să încaseze Statul Român

08 Apr 2021 1533

Tribunalul Constanța, șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

12 Feb 2021 2471