UPDATE. Procurorii din Constanța, percheziții în București, Ilfov și Cluj, pentru înșelăciune și șantaj! (VIDEO)




Astăzi, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, efectuează trei percheziții domiciliare într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și șantaj.
 
Perchezițiile au loc în municipiul București și județele Ilfov și Cluj, la locuințele a trei bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor respective.
 
Astfel, din cercetările efectuate în doasar a rezultat că, în perioada mai 2022 – februarie a.c., aceștia ar fi indus în eroare trei persoane vătămate din județul Constanța și municipiul București, prin utilizarea de calități nereale de angajați în funcția de ingineri ai unei societăți comerciale, prezentându-le ca adevărată împrejurarea mincinoasă conform căreia vor realiza lucrări de extindere și reparare a imobilelor victimelor, încheind contracte de prestări servicii.
 
Astfel, ar fi încasat, de la persoanele vătămate, un avans însumând 95.000 de lei, realizând ulterior lucrări parțiale, care nu ar fi corespuns normelor tehnice în vigoare.
 
De asemenea, ar fi constrâns victimele să le remită suma totală de 176.000 de lei, amenințându-le că muncitorii vor abandona lucrările începute, lăsând imobilele fără acoperișuri.
 
Suportul de specialitate al acțițunii a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 

La percheziții participă și polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului Bucrești, inspectoratele de poliție județene Ilfov și Cluj, precum și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale din București, Ilfov și Cluj.


UPDATE 

Urmare a perchezițiilor efectuate, astăzi, de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 40.000 de dolari.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuiării cercetărilor, diferite bunuri cu valoare probatorie.

Reamintim că, atăzi, polițiștii efectuează trei percheziții domiciliare într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și șantaj, în municipiul București și județele Ilfov și Cluj, la locuințele a trei bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor respective. 

Cercetările în acest caz continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Servicii intime prin apeluri video
Falși jurnaliști, trimiși în judecată la Constanța, pentru șantaj!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.