Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin



Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, la data de 16 aprilie 2024, încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a lui Bodean Andrei, fostul șef al DNA Constanța, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.
 
De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a procurorului Conortos Constantin, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.
 
Cele două decizii au fost luată cu majoritate de voturi: 4 da și 1 vot nu.
 
Cei doi magistrați își vor continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, începând cu data de 7 mai 2024.  
 
În acest context, recent, au fost propuși spre delegare doi procurori care să ocupe posturile celor doi magistrați Bodean Andrei și Conortos Constantin.   
 
Este vorba despre procurorul Vasile Cristian Daniel Iftinchi, fost procuror în DIICOT Tulcea, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, și Stoica Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
Informația a fost confirmată, pentru ZIUA de Constanța, de Mihai Alexandru Stanciu, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în prezent delegat procuror șef al DNA Constanța.

De menționat că dosarele instrumentate de procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin vor fi repartizate spre soluționare altor procurori din DNA Constanța.   
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror
Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

 
Vasile Cristian Daniel Iftinchi
Un procuror din circumscripția Parchetului Curții de Apel Constanța, numit la DIICOT

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 697

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 928

Vasile Cristian Daniel Iftinchi Un procuror din circumscripția Parchetului Curții de Apel Constanța, numit la DIICOT

16 Feb 2020 2391