PUZ pentru documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor nu se suspendă și nici nu se anulează (MINUTA)

Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Este vorba despre HCLM Constanța nr. 177/27.04.2023 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Actualizare Documentație de Urbanism Zona Compozitori“.
PUZ-ul pentru documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor rămâne în picioare, în urma deciziei de astăzi, 27 februarie 2024, a Tribunalului Constanța!
 
Magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal au decis respingerea cererilor de suspendare a executării, respectiv de anulare a HCLM Constanța nr. 177/27.04.2023, prin care a fost adoptat PUZ.
 
În proces, este vorba despre HCLM Constanța nr. 177/27.04.2023 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Actualizare Documentație de Urbanism Zona Compozitori“.
 
Hotărârea a fost luată în dosarul 4109/118/2023, după ce pronunțarea fusese amânată din 30 ianuarie 2024.
 
Părți în cauză sunt Vasile Secrieru, în calitate de reclamant, și, respectiv, Consiliul Local Constanța, în calitate de pârât.
 
Iată minuta deciziei de astăzi, 27 februarie 2024, a Tribunalului Constanța:
 
„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată. Obligă reclamantul la plata către pârât a cheltuielilor de judecată în cuantum de 4046 lei reprezentând onorariul avocatului. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare pentru cererea de suspendare şi în termen 15 zile de la comunicare pentru dispoziţia de anulare a actului administrativ. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa“
 
Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanța, termenul fiind de cinci zile de la comunicare pentru cererea de suspendare a executării HCL atacată și, respectiv, de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate privind cererea de anulare.
 

La Tribunal, dosarul s-a aflat, potrivit datelor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Teodora Luminița Popescu.
 
Prin HCL contestat în instanță se prevede, printre altele, faptul că „înălțimea maximă admisă a construcțiilor va fi de 29 de metri, echivalentul unui regim maxim de înălțime P+9 dispuse ca zece niveluri supraterane“.

 
De asemenea, se precizează în documentul atacat că „se vor respecta în același timp atât înălțimea maximă, cât și regimul maxim de înălțime, prin urmare, nu se vor putea realiza construcții mai mari de P+9 care să se încadreze în înălțimea maximă admisă“.
 
Dacă se va declara recurs, dosarul va ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tribunalul Constanța, așteptat să se pronunțe legat de PUZ-ul vizând documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Nu s-a produs nicio expropriere faptică“ Tribunalul Constanța explică de ce a menținut PUZ pentru documentația de urbanism din Cartierul Compozitorilor (MOTIVARE)

15 Apr 2024 545

PUZ-ul pentru documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor a ajuns pe masa Curții de Apel Constanța!

04 Apr 2024 636

Tribunalul Constanța, așteptat să se pronunțe legat de PUZ-ul vizând documentația de urbanism în Cartierul Compozitorilor

04 Feb 2024 907

PUZ-ul pentru actualizarea documentației de urbanism în cartierul Compozitorilor Constanța, pe masa judecătorilor (DOCUMENT)

19 Jun 2023 1586

Un nou PUZ în cartierul Compozitorilor din Constanța. Documentația preliminară se află în consultare publică (DOCUMENTE)

21 Jun 2022 2522

Constanța. Blocul cu 6 etaje care se va ridica pe strada Eduard Caudella colț cu Baba Novac a scăpat ieftin de consultarea publică (documente)

09 Sep 2020 3008

Un nou PUZ se află în dezbatere publică. Investiția se va realiza în cartierul Compozitorilor din municipiul Constanța! (documente)

18 Jul 2020 3670