S-a cerut, din nou, anularea Regulamentului de gospodărire a Constanței! Ce a decis Tribunalul

  • Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare act administrativ HCL 77/2021, hotărâre prin care a fost adoptat noul Regulament de gospodărire a municipiului.
  • Tribunalul Constanța a hotărât să respingă ca nefondată cererea de anulare a regulamentului.
  • Decizia Tribunalului poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate a instanței.


Tribunalul Constanța a decis: Regulamentul de gospodărire a municipiului Constanța nu va fi anulat, astfel cum se solicitase în dosarul 2495/118/2022!


Decizia a fost luată de Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la finele acestei săptămâni, verdictul fiind inițial amânat pentru săptămâna trecută.


Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare act administrativ HCL 77/2021, hotărâre prin care a fost adoptat noul Regulament de gospodărire a municipiului.
 

Regulamentul, anulat în parte într-un alt dosar

Cu toate acestea, este de precizat că, în luna iulie a acestui an, Tribunalul Constanța a dispus, într-un alt proces îndreptat împotriva regulamentului, anularea parțială a acestuia, hotărârea instanței fiind supusă recursului, la Curtea de Apel.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, în motivarea deciziei Tribunalului prin care s-a dispus anularea parțială a regulamentului, judecătorii au arătat, printre altele, că „pârâtul (nr., Consiliul Local Constanța) s-a manifestat cu exces de putere prin emiterea HCL Constanţa nr. 77/26.03.2021 şi reglementarea cuprinsă în art. 37 cu privire la contravenţiile prevăzute de art. 8 pct. 1, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17, 20, 22, 23, 24, 25,26 (...)“.

În plus, Tribunalul precizase prin aceeași hotărâre că „instituirea automată a răspunderii contravenţionale în sarcina proprietarului unui vehicul, în condiţiile expuse şi fără a ţine seama de persoana care a condus autovehiculul şi care are, în concret, calitatea de contravenient – subiect activ al contravenţiei, reprezintă o vătămare a proprietarilor vehiculelor“.

În plus, judecătorii au spus că „susţinerile pârâtului (nr., Consiliul Local Constanța) în sensul că, prin reglementarea supusă analizei, nu este încălcat dreptul proprietarului de a dovedi că nu acesta este subiectul activ al contravenţiei şi că interesele proprietarului nu sunt vătămate deoarece proprietarul poate dovedi că nu a condus autovehiculul în cadrul unei plângeri contravenţionale, sunt neîntemeiate“.


Acum, acest dosar a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța, după ce Consiliul Local Constanța a declarat recurs împotriva hotărârii de anulare parțială a regulamentului dictată de Tribunalul Constanța.


Și în dosarul recent soluționat de Tribunal prin respingerea hotărârii se poate declara recurs, urmând ca, în acest caz, dosarul să ajungă, de asemenea, pe masa Curții de Apel Constanța.

Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – rejust.ro


PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Vaporașele de la intrarea în Constanța au ajuns pe masa judecătorilor! (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 389

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 299

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 807

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 616

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 319

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 422

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 396

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 481

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 378

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 378

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 466

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 455

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 438

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 416

Ședință CLM Excedent de peste 130 de milioane lei. Cum arată execuția bugetară a municipiului Constanța la 31martie 2024 (DOCUMENT)

22 Apr 2024 403