Vaporașele de la intrarea în Constanța au ajuns pe masa judecătorilor! (DOCUMENT)

  • Dosarul are indicativul 6729/118/2022, iar părțile sunt Asociația Comandanților de Navă din România, în calitate de reclamant și, respectiv, Consiliul Local Constanța, în calitate de pârât.
  • „Am parcurs procedura prealabilă, dar solicitarea noastră a rămas fără răspuns. Așa că acum am făcut acest demers în instanță prin care vrem să aflăm informații cu privire la modalitatea de scoatere din uz a acestor nave“, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, comandantul Marius Cristian Țuțuianu, președintele Asociației Comandanților de Nave din România.
  • În Secțiunea Document puteți consulta Hotărârea nr. 117/31.03.2022 a Consiliului Local Constanța privind aprobarea trecerii unor bunuri mobile – mijloace fixe, din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Cele cinci vaporașe situate la intrările în Constanța au devenit subiectul unui dosar înregistrat recent la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, Asociația Comandanților de Nave din România chemând în instanță Consiliul Local Constanța.
 
Dosarul are indicativul 6729/118/2022, iar părțile sunt Asociația Comandanților de Navă din România, în calitate de reclamant și, respectiv, Consiliul Local Constanța, în calitate de pârât.
 
În speță, este vizată Hotărârea nr. 117/31.03.2022 privind aprobarea trecerii unor bunuri mobile – mijloace fixe, din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Ce prevede hotărârea
 
Mai exact, prin hotărârea respectivă s-a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța a bunurilor mobile – mijloace fixe de tip elemente navale – vedete maritime.
 
Totodată, prin aceeași HCL s-a decis că scoaterea din funcțiune, casarea și valorificarea mijloacelor fixe, proprietatea municipiului Constanța, se va face conform prevederilor legale în vigoare.
 
Totodată, „se aprobă încetarea uzului / interesului public având în vedere faptul că bunurile mobile descrise în anexă sunt în stare avansată de degradare, de peste 50%, fiind necesară casarea acestora, lucrările de remediere implicând costuri foarte mari“.
 
Hotărârea a fost aprobată cu 17 voturi pentru.

 
Acum, Asociația Comandanților de Nave din România s-a adresat judecătorilor Tribunalului Constanța în legătură cu această hotărâre a Consiliului Local Constanța.
 

Ce spune comandantul Țuțuianu
 
Comandantul Marius Cristian Țuțuianu, președintele Asociației, a declarat, pentru ZIUA de Constanța că, prin acest demers, Asociația încearcă să obțină date și informații privind modalitatea prin care s-a decis starea de degradare a vaporașelor și prin care s-a decis casarea acestor nave.
 
„Noi ne-am adresat instanței pentru că nu ni s-a răspuns la adresa transmisă municipalității, prin care am solicitat aceste informații“, a explicat cmd. Marius Cristian Țuțuianu.
 
„Am parcurs procedura prealabilă, dar solicitarea noastră a rămas fără răspuns. Așa că acum am făcut acest demers în instanță prin care vrem să aflăm informații cu privire la modalitatea de scoatere din uz a acestor nave“, a precizat președintele Asociației Comandanților de Nave din România.
 
În același timp, acesta a explicat că „se arată în hotărâre că gradul de degradare este unul avansat, de peste 50%, însă afirmația este făcută la modul general, nu se arată exact cât de degradă este fiecare navă în parte sau care ar fi costurile pentru întreținerea ori repararea fiecăreia dintre acestea“.
 
Așa cum am precizat anterior, dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, unde urmează să se stabilească data primei înfățișări.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Pro sau contra „vaporașelor lui Mazăre“
 
Amintim că la momentul la care a fost votată această hotărâre a Consiliului Local Constanța, în mediul virtual au existat atât păreri pro, cât și păreri contra acesteia, printre argumentele celor ce s-au arătat împotriva hotărârii numărându-se faptul că cele cinci nave reprezintă simboluri ale Constanței.
 
De partea cealaltă, mulți dintre cei care au fost de acord cu această hotărâre au fost de părere că navele trebuie casate, ele fiind identificate mai degrabă ca „vaporașele lui Mazăre“, cele cinci vedete maritime fiind instalate în timpul administrației Radu Mazăre.
 
În Secțiunea Document puteți consulta Hotărârea nr. 117/31.03.2022 a Consiliului Local Constanța privind aprobarea trecerii unor bunuri mobile – mijloace fixe, din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Drama bătrânilor singuri din Constanța Monica Poptile, directorul Asistenței Sociale din Primărie, afirmă senină că „sunt prea mulți, nu avem cum să îi supraveghem pe toți”!

03 Feb 2023 1245

Chițac, despre un punct fierbinte adus în discuție foarte des de constănțeni- „Terenurile virane trebuie să dispară“

02 Feb 2023 593

Din dispoziția primarului Chițac se desființează o construcție de pe strada Fulgerului din Constanța (DOCUMENTE)

01 Feb 2023 1082

Proiectul PSD “STOP Depresia” promovat de Vergil Chițac pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța

30 Jan 2023 622

Administrația Chițac, averea Fondului Imobiliar SRL și dublul standard!

28 Jan 2023 2027

UAT Municipiul Constanța cere ridicarea unui sechestru instituit de procurorii DNA!

26 Jan 2023 655

Promovată secretar, Fulvia Dinescu continuă procesul cu șeful ei, primarul Chițac pentru recuperarea unor drepturi salariale

25 Jan 2023 907

IPJ Constanța contestă victoria primarului Chițac!

25 Jan 2023 1452

Constanța Ziua Micii Uniri a fost marcată prin discursuri, defilări și hore (GALERIE FOTO)

25 Jan 2023 723

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac „Mica Unire - un impuls fără de care România de astăzi nu ar fi fost posibilă“

24 Jan 2023 615

Poliția Locală Constanța a amendat biserica de la Tomis Plus, distrusă de un incendiu. Două dosare pe masa judecătorilor (FOTO)

24 Jan 2023 943

LIVE Consiliul Local al municipiului Constanţa, convocat în ședință extraordinară. Două proiecte pe ordinea de zi

19 Jan 2023 752

Consiliul Local al municipiului Constanţa, convocat în ședință extraordinară. Ce conține proiectul ordinii de zi

18 Jan 2023 938

Turiștii israelieni, interesați de crearea unei rute turistice care să includă Constanța și regiunea Dobrogei!

18 Jan 2023 715

Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel, chemată să decidă dacă trebuie achitate peste 2,85 de milioane de dolari! Când se dă verdictul

18 Jan 2023 744