S-a lăudat cu pile în DNA! Administratorul unei societăți comerciale, trimis în judecată

  • Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie 2017 - decembrie 2017, inculpatul, persoană fizică fără calitate specială, printr-un intermediar, ar fi promis în cadrul întâlnirilor cu acesta din urmă că va da suma de 20.000 de euro organelor de urmărire penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție învestite cu investigarea și soluționarea unei cauze penale, în care acesta ar fi avut calitatea de inculpat, pentru ca în respectivul dosar să se dispună o soluție de clasare.

Suma respectivă ar fi fost dată intermediarului în două tranșe, la data de 18 decembrie 2017 – suma de 23.000 lei, echivalentul a 5.000 de euro, iar la data de 18 ianuarie 2018 – suma de 15.000 de euro.

Totodată, în cadrul acelorași întâlniri, inculpatul ar fi promis darea, în viitor, a sumei de 100.000 de euro acelorași organe de urmărire penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție care aveau în lucru o altă cauză penală, în care acesta ar fi avut calitatea de parte civilă, pentru a se dispune măsuri procesuale favorabile acestuia, respectiv trimiterea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor de bani menționate anterior.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sesizare la DNA Acuzații de corupție la Penitenciarul Poarta Albă

08 Oct 2016 2827

DNA spune că s-a lăudat cu pile în Primăria Constanţa Condamnat la 7 ani de puşcărie de Tribunalul Bucureşti

24 Feb 2013 1754