Socrii primarului din Baia Mare află luni dacă vor fi eliberați! Fărcaş Hîngan Georgiana Rodica rămâne judecător al dosarului lui Cătălin Cherecheș



Gliga Dorin Petru și Gliga Claudia, socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, arestați preventiv, la solicitarea DNA, află luni, 13 noiembrie 2023, dacă vor fi puși în libertate! 

Gliga Dorin Petru și Gliga Claudia au contestat mandatele de arestare emise pe numele lor, conform portalului instanțelor de judecată.

Contestațiile vor fi judecată luni, 13 noiembrie 2023, de Curtea de Apel Târgu Mureș. 

Oricare va fi decizia, aceasta va fi definitivă! 

Soacra edilului este suspectată, potrivit unor surse, că ar fi încercat că obțină o soluție în instanță mai blândă pentru ginerele său.

La prima instanță, edilul a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

De menționat că după acțiunea DNA judecătoarea care a refuzat mita - Fărcaş Hîngan Georgiana Rodica  - a formulat o cerere de abținere de la soluționarea dosarului edilului Cherecheș, însă solicitarea i-a fost respinsă. 

Oficial
 

Solutia pe scurt: Respinge declaraţia de abţinere formulată de către dna judecător Fărcaş Hîngan Georgiana Rodica în calitatea sa de judecător investit cu soluţionarea dosarului de mai sus, stadiu de soluţionare a apelurilor promovate împotriva s.p.41/24.02.2022 a Tribunalului Cluj . Fără cale de atac. 


Sentința finală în dosarul lui Cătălin Cherecheș va fi anunțată la data de 24 noiembrie 2023. 


Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Gliga Dorin Petru și Gliga Claudia, socrii primarului Cătălin Cherecheș, cer să fie eliberați!

Stenograme din dosarul soacrei primarului Cătălin Cherecheş, acuzată că a încercat să mituiască o judecătoare- „Să-i dea achitare"
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Socrii fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnați! Judecătorii au confiscat 50.000 de euro

11 Apr 2024 644

Stenograme din dosarul soacrei primarului Cătălin Cherecheş, acuzată că a încercat să mituiască o judecătoare- „Să-i dea achitare"

10 Nov 2023 811

Gliga Dorin Petru și Gliga Claudia, socrii primarului Cătălin Cherecheș, cer să fie eliberați!

10 Nov 2023 1375