Știri justiție Constanța Medic condamnat în Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. A făcut acord cu procurorii DNA

Centru de vaccinare anti-Covid-19, în județul Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Un medic din județul Constanța a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani cu suspendare sub supraveghere, în Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia, instrumentat de procurorii DNA Suceava.
 
Judecătorii Tribunalului Constanța au admis acordul de recunoaștere încheiat de cadrul medical A.I. cu procurorii anticorupție suceveni și, prin Hotărârea 340/2023 au decis condamnarea acestuia la o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere.
 
Decizia a fost luată de completul F11 al Secției Penale a instanței, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Alina Crasovschi.
 
Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în apel, în termen de zece zile de la comunicarea deciziei motivate.
 
Potrivit surselor oficiale, între procurorii DNA Suceava și medicul din județ s-a încheiat un acord de recunoaștere cu privire la faptele reținute în sarcina inculpatei (medic) și anume: „constituirea unui grup infracțional în modalitatea aderare, cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență, instigare la fals informatic“.
 
Amintim, referitor la Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia, procurorii DNA Suceava au precizat:
 
„Ca urmare a cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat existenţa unui grup infracţional ai cărei membri au desfăşurat activităţi ce au avut drept scop final obţinerea de certificate falsificate de vaccinare anti-Covid 19 pentru clienţii interesaţi, în schimbul a diferite sume de bani, cuprinse între 100 şi 400 de euro, bani care s-au împărţit între persoanele intermediare, în funcţie de numărul lor, şi persoana care se ocupa în mod direct şi nemijlocit de efectuarea şi implementarea în sistem a datelor false. Acest grup infracţional organizat şi-a avut nucleul pe raza municipiului Mangalia, județul Constanța, unde mai multe cadre medicale au acţionat în mod concertat, în scopul obţinerii certificatelor falsificate de vaccinare anti - Covid 19 pentru diferite persoane racolate de către intermediari de maximă încredere“.
 
Acum, rămâne de văzut dacă decizia instanței va fi atacată de către vreuna din părți.
 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Condamnare în Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia! Suspecta a bătut palma cu procurorii DNA Suceava!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul vaccinărilor presupus false de la Mangalia. Fiul primarului din 23 August a contestat controlul judiciar. Răspunsul instanței (MINUTA)

18 Dec 2023 1224

Ce a decis azi Tribunalul Constanța legat de Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia

10 Nov 2022 1504