Toate interceptările SRI din dosarul care a zguduit, în 2016, sistemul polițienesc din Constanța, excluse


 
  • Interceptările efectuate de Serviciul Român de Informaţii, excluse.
  • Tribunalul a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale lovite de nulitate – probe ce vor fi eliminate din dosar, restituind cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. 
 
Iunie 2016! Un mega-dosar lovea în plin sistemul polițienesc din Constanța! Atunci, procurorii din Constanța au dispus trimiterea în judecată a 39 de persoane, printre care se află şi mai mulţi poliţişti din Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, Garda de Coastă, Secţia 5 de Poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa şi din Secţia Regională de Poliţie Transporturi Constanţa.
 
Potrivit rechizitoriului, poliţiştii (la data mediatizării cauzei) sunt acuzaţi că ar fi sprijinit mai multe persoane care furau diverse produse din trenurile aflate în Portul Constanţa.
 
Ieri, 28 martie 2022, judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis cererile şi excepţiile formulate în cauză de către inculpaţi cu privire la incompatibilitatea procurului care a instrumentat dosarul de urmărire penală şi a întocmit rechizitoriul în cauză.
 
Mai mult, tribunalul a admis cererile şi excepţiile formulate în cauză de către inculpaţi cu privire la interceptările efectuate de Serviciul Român de Informaţii.
 
Pe cale de consecință, instanța a constatat nulitatea tuturor actelor de urmărire penală efectuate în cauză începând cu data de 11.01.2012, a tuturor mijloacelor de probă rezultate din interceptările efectuate de Serviciul Român de Informaţii, inclusiv anterior datei de 11.01.2012, precum şi a rechizitoriului prin care a fost sesizat judecătorul de cameră preliminară în prezenta cauză.
 
Ca atare, tribunalul a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale lovite de nulitate – probe ce vor fi eliminate din dosar, restituind cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
Decizia luată de Tribunalul Constanța (în completul prezidat de magistratul Gabriel Mustață) nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Lista inculpaților
 
Ghica Florian-Silviu

Cadîr Demirel
Buştiuc Iuliu-Cosmin
Corîciu Dumitru Daniel
Marcuceac Constantin
Arotăriţei Ionuţ-Dumitru
Crăciun Marcel
Fânariu Mihai
Munteanu Iulian-Dorel
Stoica Ciprian
Daniel Florian-Claudiu
Ştefan Petrică
Ispravnicu Sergiu-Ioan
Deac Marius
Nedelcu Niculae
Vînătoru Norbert Sorin
Acozmulesei Constantin
Păun Constantin
Şerban Marin
Badea Cristian
Boghiu Emil
Mitu Viorel
Enache Ciprian
Andreescu Bogdan Andrei
Mitală Mihai
Moşoiu Cristian
Neacşu Alex-Tiberiu
Nelepcu Viorel
Baban (fostă Andrei) Simona
Ciobanu (fostă Niţu) Maria
Dinu (fostă Dicu) Mariana
Dumitru Cristian-Marian
Bulgaru Vasile
Panainte Georgeta
 
Părți civile
 
SC Remat Invest SA
SC Azomureş SA
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Oficial!
Polițistul rutier din Constanța, sancționat disciplinar după ce a amendat un polițist local, a învins IPJ în instanță (MINUTĂ)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O unitate militară din Constanța plătește aproximativ 40.000 de euro firmei Iridex Group Salubrizare SRL pentru colectarea, transportul și neutralizarea deșeurilor menajere și reciclabile (DOCUMENT)

01 Mar 2024 600

Pro Bounded Logistics SRL a deschis două puncte lucru în Portul Constanța

29 Feb 2024 443

Echipa feminină Farul Constanța a transferat-o pe Lilian Onyango Awuor, componentă a Naționalei din Kenya (VIDEO)

27 Feb 2024 700

„Tradiții de primăvară la români”, expoziție temporară la Muzeul de Artă Populară Constanța. Prima sărbătoare, Dragobetele

22 Feb 2024 575

UPDATE Explozie într-un apartament de pe strada BP Hașdeu din Constanța. O femeie, rănită (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Feb 2024 2965

„Tradiții de primăvară la români”, expoziție deschisă până la finalul lui martie la Muzeul de Artă Populară Constanța

22 Feb 2024 471

Știri Constanța Accident rutier pe strada Soveja. Intervin pompierii

18 Feb 2024 2615

Tunelul Palas, reabilitat pentru a asigura al doilea acces feroviar în Portul Constanța. Documentele depuse la APM Constanța

15 Feb 2024 545

CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța organizează o procedură de consultare a pieței pentru achiziția serviciului salubrizarea porturilor Constanța și Mangalia

14 Feb 2024 444

Oficial de la APM Constanța Ce atribuții are Ion Bobe ca reprezentant al Portului Constanța la Viena?

13 Feb 2024 676

Știri Constanța UPDATE. Incendiu la un apartament din Constanța!

12 Feb 2024 1752

Ministrul Cătălin Predoiu îi felicită pe polițiștii care au depistat peste 5 milioane de comprimate cu droguri în Portul Constanța

12 Feb 2024 457

Șantierul Naval Constanța caută firmă pentru proiectare și execuție lucrări de construire centrală electrică fotovoltaică cu capacitatea de 3,2 MWp

12 Feb 2024 592

Chimpex SA, cu sediul în Portul Constanța, acuzată de ucidere din culpă! Judecătorii au încuviințat două expertize vitale

10 Feb 2024 8048

Accident rutier pe strada Liliacului din Constanța! O mașină a intrat în gardul unei locuințe

10 Feb 2024 766