Tribunalul Constanța îl reabilitează pe Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa! (MINUTĂ)

 
 
  • În mai 2014, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea lui Senol Zevri la o pedeapsă de 3 ani închisoare, fostul șef al APM Constanța fiind eliberat condiţionat în februarie 2016.
 
Tribunalul Constanța a dispus joi, 11 aprilie 2024, reabilitarea judecătorească a lui Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa!
 
Conform DNA, în mai 2014, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea lui Senol Zevri la o pedeapsă de 3 ani închisoare, fostul șef al APM Constanța fiind eliberat condiţionat în februarie 2016.
  
MINUTĂ
 

Solutia pe scurt: În baza art. 530 C. pr. pen., admite cererea formulată de petentul Zevri Senol şi dispune reabilitarea judecătorească a acestuia cu privire la condamnarea suferită prin sentinţa penală nr. 197/26.04.2013 a Tribunalului Constanţa, definitivă prin d.pen. nr. 309/P din 08.05.2014 a Curţii de Apel Constanţa. În baza art. 537 C.proc.pen., după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, se va efectua menţiune privind reabilitarea pe hotărârea de condamnare. Se comunică autorităţii care ţine evidenţa cazierului judiciar. În baza art 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, conform art. 405 alin 1 C.proc.pen. astăzi, 11.04.2024.

 

Conform pna.ro „prin decizia penală nr. 309 din 08.05.2014, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele: Condamnă pe inculpatul Zevri Senol, fost director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea, de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită. Condamnă pe inculpatul Cocheş Sorin (nr. fost şef al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Constanţa), la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia, de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la luare de mită“.

 
Contactat telefonic, Senol Zevri nu a dorit să facă declarații cu privire la decizia tribunalului.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și  

Sorin Cocheş, fostul şef al Agenţiei pentru Prestaţii Sociale Constanţa, eliberat condiţionat. Decizia poate fi contestată


DNA Constanţa a pierdut
Senol Zevri, fostul director al Protecţiei Mediului, eliberat condiţionat

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine a fost la cârma Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa din anul 1990 până astăzi. Directorul cu cel mai lung mandat

04 Feb 2019 4600

DNA Constanţa a pierdut Senol Zevri, fostul director al Protecţiei Mediului, eliberat condiţionat

05 Feb 2016 3391

Sorin Cocheş, fostul şef al Agenţiei pentru Prestaţii Sociale Constanţa, eliberat condiţionat. Decizia poate fi contestată

04 Feb 2016 2355

Senol Zevri, fostul director de la Protecţia Mediului Constanţa, pus în libertate

04 Feb 2016 2322

Senol Zevri, fostul director de la Protecţia Mediului Constanţa, cere să fie eliberat condiţionat

04 Feb 2016 2128

Senol Zevri, fostul şef de la Protecţia Mediului Constanţa, eliberat condiţionat. Procurorii DNA, nemulțumiți

03 Feb 2016 2362

Foştii directori Senol Zevri şi Sorin Cocheş, condamnaţi şi trimişi la închisoare

09 May 2014 4838

Cu executareSenol Zevri, fostul şef al APM, şi Sorin Cocheş, fostul şef al AJPS Constanţa, condamnaţi la câte trei ani de închisoare

08 May 2014 3367