Un om a murit! Un tânăr din Medgidia, acuzat că a provocat un incendiu devastator în Belgia, condamnat definitiv. Va fi transferat în țară


 
  • Prin sentința penală nr. 2020/53, Tribunalul de Primă Instanță Flandra de Est – Departamentul Gent – Belgia a decis condamnarea tânărului din Medgidia la pedeapsa de șase ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de incendiere deliberată a clădirilor sau a mijloacelor de transport fără suspiciune de prezență umană, neacordarea de ajutor sau asistență unei persoane aflate în pericol grav și participarea la o asociere constituită în scopul de a comite infracțiuni, conform Codului penal belgian.
 
În luna aprilie 2018, un depozit amplasat în localitatea Melle - Belgia, aparținând societății comerciale I&S, unitate specializată în transport, a fost cuprins de un incendiu, eveniment în timpul căruia un bărbat a decedat. 
 
La finele cercetărilor specifice, anchetatorii belginei au stabilit că focul a fost pus intenționat, principalii suspecți fiind mai mulți români. Printre aceștia se află și un tânăr din municipiul Medgidia, de aproape 35 de ani, județul Constanța.
 
Pentru faptele sale, bărbatul a fost judecat și condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare.
 
Zilele trecute, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis ca tânărul din Medgidia, în prezent aflat în stare de detenţie pe teritoriul Belgiei, să fie transferat într-un penitenciar de pe teritoriul României, în vederea executării pedepsei  
 
Povestea din dosar
 
În fapt, s-a reținut că, la jumătatea lunii aprilie 2018, inculpatul, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracțional organizat și specializat, în scopul de a comite infracțiuni în localitatea Melle - Belgia și în alte localități de pe teritoriul Belgiei, astfel: în noaptea de 27.04.2018, în jurul orei 03:00, inculpatul, împreună cu ceilalți participanți, au incendiat deliberat (prin amplasarea la fața locului a unor cutii de accelerare de incendiu) un depozit amplasat în localitatea Melle - Belgia, aparținând societății comerciale I&S, unitate specializată în transport. 

Tot atunci, inculpatul este acuzat că nu a acordat ajutor și asistență unui bărbat, după ce aceasta a căzut de pe acoperișul depozitului incendiat, deși starea lui de sănătate era gravă, împrejurare ce a avut consecință decesul victimei.
 

Transfer
 
Zilele trecute, Curtea de Apel Constanța a admis sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa și a recunoscut sentința penală pronunțată de Tribunalul de Primă Instanță Flandra de Est – Departamentul Gent – Belgia, prin care persoana în cauză a fost a fost condamnată la pedeapsa de 2.190 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de incendiere deliberată a clădirilor sau a mijloacelor de transport fără suspiciune de prezență umană, neacordarea de ajutor sau asistenţă unei persoane aflate în pericol grav şi participarea la o asociere constituită în scopul de a comite infracţiuni.

 
Pe cale de consecință, Curtea de Apel a dispus transferarea persoanei condamnate, în prezent aflată în stare de detenţie pe teritoriul Belgiei, într-un penitenciar de pe teritoriul României, în vederea executării pedepsei de 2.190 zile închisoare.
 
Totodată, instanța a dedus din pedeapsa de 2.190 zile închisoare aplicată condamnatului perioada executată de la data de 31.01.2019 la zi.
 
Sursa motivare: rolii.ro

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Povestea din sala de judecată!
Un tânăr din Tulcea, criminal în Spania, va fi transferat într-un penitenciar din România

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.