Alianta D.A. conduce detasat in optiunile electoratului

O lupta politica isi are invinsii sai

Vicepresedintele PSD, Alexandru Mazare, a recunoscut faptul ca alegerile generale vor fi castigate la Constanta probabil de Alianta PNL-PD * Mazare a precizat ca "lupta electorala a fost foarte stransa, iar in urma centralizarii datelor nationale, Uniunea PSD+PUR este pe primul loc in optiunea electoratului * Laurentiu Mironescu, candidat pe lista pentru Camera Deputatilor din partea Aliantei D.A. a declarat ca "rezultatul de la Constanta nu a fost o surpriza"

Candidatul Aliantei "Dreptate si Adevar" PNL-PD la Presedintie, Traian Basescu, conduce detasat in judetul Constanta, potrivit rezultatelor partiale publicate de Biroul Electoral Judetean. In cursul zilei de ieri, si conducerea filialei judetene a Aliantei D.A. PNL-PD a dat publicitatii rezultatele numaratorii paralele realizate de reprezentantii formatiunii in aproape jumatate din sectiile de votare din judetul Constanta. Potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al Aliantei D.A., Septimiu Bourceanu, la orele pranzului, in 229 de sectii din judet, liderul D.A. Traian Basescu obtinuse 42,87% din sufragiile alegatorilor, fata de cele 34,08 de procente obtinute de candidatul Uniunii Nationale PSD+PUR, Adrian Nastase. Situatia era asemanatoare si in ceea ce priveste optiunile electorale pentru cele doua Camere ale Parlamentului. In urma numaratorii paralele efectuate in 243 de sectii de votare din judet, Alianta D.A. PNL-PD obtinuse 39,08% din voturi pentru Senat, urmata de Uniunea PSD+PUR cu 33,29 procente. Si la Camera Deputatilor, Alianta D.A. obtinuse 37,64% in timp ce Uniunea PSD+PUR doar 33,29% dintre sufragii.Imediat dupa publicarea rezultatelor partiale de catre Biroul Electoral Judetean, principalii candidati pentru functia de parlamentar din Constanta au facut primele declaratii de presa. Desi in urma cu cateva zile, vicepresedintele PSD, Alexandru Mazare declara ca Uniunea Nationala PSD+PUR va castiga alegerile detasat din primul tur de scrutin, acesta a subliniat ieri ca acelea au fost declaratii "pe care le face orice partid care doreste sa castige si nu trebuie sa uitam faptul ca si Traian Basescu a declarat ca va castiga din primul tur, dar in urma scrutinului el se afla pe locul al doilea la nivel national". Mazare a mai precizat ca "lupta electorala a fost foarte stransa, iar in urma centralizarii datelor nationale, Uniunea PSD+PUR este pe primul loc in optiunea electoratului". In ceea ce priveste rezultatul in favoarea Aliantei D.A. obtinut la nivelul judetului, vicepresedintele PSD a recunoscut faptul ca "probabil la Constanta PSD va pierde alegerile, deoarece asa se intampla intr-o lupta politica".La polul opus, candidatul Aliantei D.A. pentru Camera Deputatilor, Laurentiu Mironescu, a declarat ieri, ca in opinia sa "rezultatul obtinut la Constanta nu este o surpriza, deoarece din ceea ce am vazut noi, campania a mustit de nevoia alegatorilor de schimbare in optiunea electorala". Acesta a precizat ca este convins ca si la nivel national rezultatul anuntat in seara alegerilor se va schimba, iar Alianta D.A. are cele mai mari sanse de a castiga alegerile. Contactat telefonic, presedintele PNL Constanta, Puiu Hasotti, a subliniat ca "rezultatele obtinute la Constanta de catre Alianta D.A. arata ca PSD a primit o bataie buna din partea contracandidatilor principali".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 148

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 154

Declarații de Avere Constanța Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 182

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 268

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 268

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 274

Acţionarii S.C.U.T. SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024

01 May 2024 361

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 519

Afaceri Constanța Ce decizii a luat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Ostrovit SA

01 May 2024 336

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 26 Galați-Murgeni

01 May 2024 245

Acționarii Companiei de Pilotaj Pilot Service SA, convocați de Pilot Service SA în Adunare Generală

01 May 2024 366

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 17 Bistrița-Beclean

01 May 2024 226

IGPR InfotraficAglomerație pe A1 pe sensul Nădlac spre Deva

01 May 2024 214

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 513

Firme Constanța Se decide repartizarea profitului pe 2023 la Mobicom SA

30 Apr 2024 457