Biletele de valoare şi voucherele de vacanţă vor putea fi emise electronic, dar şi utilizate pentru plăţi online



Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional a adoptat un proiect de lege prin care am introdus posibilitatea emiterii şi utilizării biletelor de valoare şi a voucherelor de vacanţă, în format electronic virtual.

Conform proiectului legislativ, prin "suport electronic" se înţelege orice dispozitiv fizic sau instrument virtual care poate fi utilizat de către beneficiarul său, pentru a efectua operaţiuni de plată. Voucherul de vacanţă pe suport electronic poate fi utilizat inclusiv pentru plata online.

În calitate de iniţiator al acestui proiect legislativ, deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu este de părere că digitalizarea contribuie la reducerea erorilor şi a fraudelor, iar totodată facilitează, pentru beneficiari, modul în care pot utiliza aceste "hârtii de valoare". Această modificare şi completare legislativă era necesară pentru a ţine pasul cu evoluţia tehnologică.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 165/2018, privind acordarea biletelor de valoare, precum şi pentru modificarea alin. (21) al art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009, privind acordarea voucherelor de vacanţă, a fost susţinut de 62 de deputaţi şi senatori şi a fost adoptat cu majoritate de voturi în şedinţa de luni, 11 martie 2024, de Camera Deputaţilor, aceasta având rol decizional.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.