Politic

Chiriasii de la Carmen Silva 2000 devin proprietari

1222890017.jpg

Locatarii pot sa achite suma stabilita prin negociere directa cu administratia locala in termen de trei ani

Consiliul Local al orasului Eforie s-a intrunit, ieri, in sedinta extraordinara. Spre deosebire de altadata, cand la intrunirile consilierilor ieseau scantei din cauza ciocnirii fortelor politice, sedinta de ieri s-a desfasurat in buna intelegere si armonie. Surprinzator, dar consilierii au cazut de acord asupra tuturor proiectelor de hotarare. Pe ordinea de zi a sedintei s-au aflat zece proiecte de hotarare, majoritatea dintre acestea privind completarea comisiilor de specialitate. Astfel, consilierii locali au aprobat completarea componentei comisiei de negociere a pretului de vanzare a unor terenuri apartinand domeniului privat al orasului, afectate de concesiune, folosinta, asociere sau terenuri aferente unor active. Alaturi de directorul executiv al Directiei Administrarea Domeniului Public si Privat, de cel al Directiei Administratie Publica, de alti doi functionari din primarie, din comisie fac parte si consilierii locali Dan Romeo Stupar, Manea Mogos, Robert Serban, Amet Calip si Ion Preoteasa. De asemenea, s-a aprobat si componenta comisiei de evaluare a licitatiilor organizate in vederea vanzarii, concesionarii sau inchirierii unor terenuri cu destinatia de locuinta si a terenurilor cu alta destinatie. Din aceasta fac parte, pe langa reprezentanti ai primariei, si consilierii locali Gigi Chiru, Maria Slatineanu, Emil Savuca, Manea Mogos si Onat Gelmambet. Comisia de solutionare a contestatiilor inregistrate impotriva licitatiilor organizate in vederea vanzarii, concesionarii sau inchirierii unor terenuri cu destinatia de locuinta si a terenurilor cu alta destinatie este compusa din consilierii Daniel Stanoiu, Robert Serban, Constantin Avatavului, membri supleanti fiind Niculae Ciocanel si Dan Romeo Stupar.

Locuintele vor fi evaluate de un expert

In cadrul sedintei s-a aprobat si componenta comisiei de evaluare pentru vanzarea prin negociere directa catre actualii chiriasi ai imobilelor (cladire si teren) preluate de la SC Carmen Silva 2000 SA. Potrivit primarului Ion Ovidiu Brailoiu, evaluarea locuintelor se va face de catre un expert ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania), care va stabili o valoare la pretul pietei. Astfel, din momentul in care devin proprietari, fostii chiriasi au posibilitatea de a-si achita locuintele in trei ani de zile. Din comisia pentru stabilirea suprafetei terenurilor si negocierea pretului de vanzare pentru terenurile aferente locuintelor cumparate de la SC Utilserv 96 SRL fac parte consilierii Ion Preoteasa, Levent Izet, Robert Serban, Onat Gelmambet si Dan Romeo Stupar. Din comisia de negociere a pretului de vanzare a unor terenuri apartinand domeniului privat al orasului Eforie, in suprafata de pana la 150 mp, folosite fara titlu de proprietate, fac parte consilierii Constantin Avatavului, Calip Amet, Robert Serban, Dan Romeo Stupar si Onat Gelmambet. De asemenea, din comisia de analiza a solicitarilor de locuinte sociale pentru tineri si chiriasii evacuati sau care urmeaza sa fie evacuati fac parte consilierii Dan Romeo Stupar, Robert Serban, Onat Gelmambet, Gigi Chiru si Maria Slatineanu. Tot in cadrul sedintei de ieri au fost aprobate mai multe studii de fezabilitate. Acestea vizeaza executia unor blocuri de locuinte sociale in zona Barbosu, Eforie Sud, si in zona str. 23 August si Decebal, Eforie Nord. De asemenea, autoritatea locala intentioneaza sa amenajeze si parcari supraetajate, spatii verzi in zona cuprinsa intre Eforie Sud si Eforie Nord, intre DN 39 si calea ferata, dar si sa refaca faleza si zona din jurul Lacului Belona.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GMB Computers a semnat cu Nuclearelectrica SA un contract nou. Despre ce este vorba (document)

20 Aug 2019 410

Primăria Eforie a încheiat un contract pentru reconversia terenurilor degradate din localitate (document)

09 Aug 2019 457

Ce firmă se va ocupa de construirea a noi drumuri de acces şi iluminat public în comuna Castelu, judeţul Constanţa

08 Aug 2019 579

Contract semnat de Transelectrica Constanța și Maraton Trans SRL. Este vizat personalul operativ (document)

07 Aug 2019 336

Ce firmă va pregăti și furniza mâncare Căminului pentru Persoane Vârstnice din Cernavodă (document)

05 Aug 2019 1369

Staţiunea Saturn, adusă la viaţă printr-un proiect al Primăriei Mangalia. Iată ce firmă se va ocupa de lucrări! (document)

02 Aug 2019 835

Ce a decis Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu privire la plângerea Consal Trade împotriva CN APM Constanţa

01 Aug 2019 653

Se modifică reţeaua de apă din comuna Oltina, judeţul Constanţa. O firmă din Mogoşoaia se va ocupa de lucrări (document)

31 Jul 2019 444

Lucrări de amploare în localitatea Limanu din judeţul Constanţa. Câţi bani investeşte Primăria (document)

31 Jul 2019 577

Societatea Naţională Nuclearelectrica doreşte consolidarea malului canalului de pământ Valea Seimeni (document)

29 Jul 2019 461

Autoprima Serv SRL a semnat un nou contract cu Primăria Techirghiol (document)

27 Jul 2019 436

Ce firmă se va ocupa de verificarea ascensoarelor care aparţin CFR Constanţa (document)

25 Jul 2019 514

De la cine cumpără Spitalul Judeţean Constanţa mai multe produse pentru laboratorul de analize (document)

23 Jul 2019 524

Două societăţi au bătut palma cu Spitalul Militar Constanţa pentru livrarea unor reactivi (document)

22 Jul 2019 681

Ce societate va furniza săpun pentru CFR Constanţa (document)

20 Jul 2019 465