Politic

Chiriasii de la Carmen Silva 2000 devin proprietari

1222890017.jpg

Locatarii pot sa achite suma stabilita prin negociere directa cu administratia locala in termen de trei ani

Consiliul Local al orasului Eforie s-a intrunit, ieri, in sedinta extraordinara. Spre deosebire de altadata, cand la intrunirile consilierilor ieseau scantei din cauza ciocnirii fortelor politice, sedinta de ieri s-a desfasurat in buna intelegere si armonie. Surprinzator, dar consilierii au cazut de acord asupra tuturor proiectelor de hotarare. Pe ordinea de zi a sedintei s-au aflat zece proiecte de hotarare, majoritatea dintre acestea privind completarea comisiilor de specialitate. Astfel, consilierii locali au aprobat completarea componentei comisiei de negociere a pretului de vanzare a unor terenuri apartinand domeniului privat al orasului, afectate de concesiune, folosinta, asociere sau terenuri aferente unor active. Alaturi de directorul executiv al Directiei Administrarea Domeniului Public si Privat, de cel al Directiei Administratie Publica, de alti doi functionari din primarie, din comisie fac parte si consilierii locali Dan Romeo Stupar, Manea Mogos, Robert Serban, Amet Calip si Ion Preoteasa. De asemenea, s-a aprobat si componenta comisiei de evaluare a licitatiilor organizate in vederea vanzarii, concesionarii sau inchirierii unor terenuri cu destinatia de locuinta si a terenurilor cu alta destinatie. Din aceasta fac parte, pe langa reprezentanti ai primariei, si consilierii locali Gigi Chiru, Maria Slatineanu, Emil Savuca, Manea Mogos si Onat Gelmambet. Comisia de solutionare a contestatiilor inregistrate impotriva licitatiilor organizate in vederea vanzarii, concesionarii sau inchirierii unor terenuri cu destinatia de locuinta si a terenurilor cu alta destinatie este compusa din consilierii Daniel Stanoiu, Robert Serban, Constantin Avatavului, membri supleanti fiind Niculae Ciocanel si Dan Romeo Stupar.

Locuintele vor fi evaluate de un expert

In cadrul sedintei s-a aprobat si componenta comisiei de evaluare pentru vanzarea prin negociere directa catre actualii chiriasi ai imobilelor (cladire si teren) preluate de la SC Carmen Silva 2000 SA. Potrivit primarului Ion Ovidiu Brailoiu, evaluarea locuintelor se va face de catre un expert ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania), care va stabili o valoare la pretul pietei. Astfel, din momentul in care devin proprietari, fostii chiriasi au posibilitatea de a-si achita locuintele in trei ani de zile. Din comisia pentru stabilirea suprafetei terenurilor si negocierea pretului de vanzare pentru terenurile aferente locuintelor cumparate de la SC Utilserv 96 SRL fac parte consilierii Ion Preoteasa, Levent Izet, Robert Serban, Onat Gelmambet si Dan Romeo Stupar. Din comisia de negociere a pretului de vanzare a unor terenuri apartinand domeniului privat al orasului Eforie, in suprafata de pana la 150 mp, folosite fara titlu de proprietate, fac parte consilierii Constantin Avatavului, Calip Amet, Robert Serban, Dan Romeo Stupar si Onat Gelmambet. De asemenea, din comisia de analiza a solicitarilor de locuinte sociale pentru tineri si chiriasii evacuati sau care urmeaza sa fie evacuati fac parte consilierii Dan Romeo Stupar, Robert Serban, Onat Gelmambet, Gigi Chiru si Maria Slatineanu. Tot in cadrul sedintei de ieri au fost aprobate mai multe studii de fezabilitate. Acestea vizeaza executia unor blocuri de locuinte sociale in zona Barbosu, Eforie Sud, si in zona str. 23 August si Decebal, Eforie Nord. De asemenea, autoritatea locala intentioneaza sa amenajeze si parcari supraetajate, spatii verzi in zona cuprinsa intre Eforie Sud si Eforie Nord, intre DN 39 si calea ferata, dar si sa refaca faleza si zona din jurul Lacului Belona.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cât scoate din conturi CNE Cernavodă pentru transportul public al angajaţilor. Detalii (document)

18 Feb 2019 820

Un nou contract a fost încheiat între CNE Cernavodă şi Unify Co LTD SRL (document)

13 Feb 2019 549

Contractul de salubrizare a staţiilor CF pe raza Sucursalei Regionale CF Constanţa, scos la licitaţie (document)

06 Feb 2019 381

Noi licitaţii pentru valorificarea terenurilor deţinute de firma oenologului Ion Puşcă, părintele şampaniei de Panciu

05 Feb 2019 718

O firmă cunoscută va livra combustibil pentru prepararea hranei la Penitenciarul Poarta Albă (document)

02 Feb 2019 668

Ce firmă se va ocupa de extinderea reţelelor de canalizare din localitatea Lumina (document)

02 Feb 2019 717

#citeșteDobrogea Despre Lucian Grigorescu, așa cum poate nu-l știați, la 125 de ani de la naștere. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța

01 Feb 2019 658

Sute de vehicule ale Gărzii de Coastă, asigurate de firma Fast Brokers - Broker de Asigurare (document)

31 Jan 2019 461

Ce firmă se va ocupa de întreţinerea autovehiculelor din parcul auto al CFR Constanţa (document)

31 Jan 2019 476

Societatea Transport Feroviar de Călători Constanţa caută o firmă de pază pentru SELC Medgidia (document)

28 Jan 2019 441

Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa cumpără mobilier de la o firmă din Braşov (document)

22 Jan 2019 274

Bunurile deţinute de Mangalia SA, societate controlată de omul de afaceri Liviu Scarlat, scoase la mezat

22 Jan 2019 258

Consiliul Judeţean Constanţa a încheiat un contract cu o firmă din Prahova privind furnizarea de furtunuri pentru ISU „Dobrogea“ (document)

21 Jan 2019 435

Cine va furniza combustibil către secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean Constanţa (document)

18 Jan 2019 442

Un nou contract a fost atribuit către Pegas Impex SRL de către Primăria Cernavodă (document)

15 Jan 2019 1073