Costel Sapte ridica sapte etaje pe spatiu verde

1219688555.jpg

El este un apropiat al primarului PSD din Mihail Kogalniceanu, Valer Muresan, pe mana caruia asociatia imobiliara pe care o detine a devenit o afacere prospera

Inca o suprafata din spatiul verde al municipiului Constanta va disparea pentru totdeauna sub greutatea unui monstru de beton. Este vorba despre o suprafata de 500 de metri verdeata, adiacenta strazii Suceava. Beneficiarii proiectului Costel Ciprian si Mariana Sapte au depus la Agentia pentru Protectia Mediului documentatia necesara obtinerii acordului de mediu pentru ridicarea unui imobil cu sapte etaje, care sa contina 31 de spatii locative. Imobilul, ce se va construi chiar langa cladirea unde a functionat Banca Religiilor, este proiectat in regim D+P+7E, conform PUZ-ului aprobat prin HCLM 253/2008, in cadrul sedintei din luna mai. Potrivit memoriului tehnic, imobilul va fi ridicat in vecinatatea blocului T8 de pe strada Suceava, iar valoarea estimativa a lucrarilor se cifreaza la 2.016.000 lei. Arhitectul Laurentiu Georgescu specifica in documentatie ca imobilul se va invecina la nord cu strada Suceava, iar la sud, vest si est, cu domeniu privat. Proprietarii au gandit imobilul conform nevoilor actuale ale orasului, cu 32 de spatii de parcare la demisol si parter.

Un penthouse cu vedere la mare

Etajele unu-sase vor avea cate patru apartamente cu doua camere si o garsoniera, iar la etajul sapte va fi amenajat un penthouse cu vedere la mare. Suprafata construita a imobilului este de 350 mp, iar cea desfasurata, de 2.880 mp. Potrivit HCLM 253/2008, terenul in suprafata de 500 mp este proprietatea lui Costel si a Marianei Sapte, conform contractului de vanzare-cumparare nr. 1845/2007, autentificat de notarul public Ruxandra Luminita Darie - sotia vicepresedintelui Consiliului Judetean, Cristian Darie. Prin urmare, perimetrul de spatiu verde a fost achizitionat dupa ce s-a dat interzis la constructia de spatii verzi, insa exista posibilitatea ca terenul sa nu fie vandut de primarie, ci de un particular.

Spatiul verde din zona blocului T8 nu duce lipsa de clienti

De subliniat ca terenul ramas liber in zona blocului T8 a suscitat un viu interes si din partea opiniei publice. Intr-o editie anterioara, aratam ca suprafata de 500 mp, situata la nord-vest de blocul T8, urma sa fie atribuita anul trecut, in septembrie, de catre primarie unui veteran de razboi. Aratam cu acea ocazie ca Lapa Ion, care urma sa beneficieze de terenul ce se invecineaza la nord cu terenul familiei Sapte, era de fapt un veteran de razboi din Tulcea, pe care nu am reusit sa il gasim. El nu exista in evidentele veteranilor constanteni, insa este inregistrat la Asociatia Veteranilor de Razboi Tulcea. Presedintele ANVR Tulcea, amiralul Stoica, ne-a declarat, la momentul respectiv, ca Ion Lapa era domiciliat in localitatea tulceana Beidaud si avea legitimatia de veteran de razboi cu numarul 167947, alta decat cea mentionata in proiectul de hotarare respectiv. Conform legii, veteranul putea fi pus in posesie doar in localitatea de domiciliu. Oricum, proiectul de hotarare a fost retras de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu, iar Lapa a fost improprietarit, anul acesta, pe strada Dionisie cel Mic.

Costel a luat terenuri cu sapte maini

Pentru cei carora le suna cunoscut numele Sapte, precizam ca acesta este patronul unei agentii imobiliare de al carui nume a fost legat si cel al primariei din comuna natala Mihail Kogalniceanu, dar si al primarului Valer Muresan. Mai exact, firma lui Costel Sapte, ce are ca obiect tranzactiile imobiliare - SC Bravo Top SRL - a fost principalul beneficiar al unei suprafete de teren de pe langa aeroportul din Mihail Kogalniceanu, teren care a facut si face obiectul unor speculatii imobiliare, si datorita prezentei americanilor in zona. Astfel, comisia locala de fond funciar a comunei Mihail Kogalniceanu a improprietarit Asociatia Imobiliara "Sapte si Asociatii" cu un teren in coasta aeroportului militar din localitate. De mentionat ca firma detinuta de Costel si Mariana Sapte a reusit sa puna mana pe mai multe terenuri in zona aeroportului, pe care intentiona sa le revanda dupa ce pretul zonei crestea. Costel Sapte este cunoscut ca un apropiat al conducerii administratiei locale din comuna.

Muresan, apropiat al echipei Mazare

El a fost improprietarit cu terenuri alese pe spranceana, atat de fostul primar, Traian Dinu, cat si de cel aflat in exercitiu, pesedistul Iosif Valer Muresan. Prosperitatea asociatiei imobiliare nu este intamplatoare, afacerile lui Sapte devenind infloritoare o data cu castigarea primariei de catre Muresan, membru al echipei Mazare din PSD-ul constantean. La vremea achizitionarii terenului de la aeroport, care a starnit controverse, Costel Ciprian Sapte era asociat in Bravo Top SRL cu Ionut Babu, teoretic membru PNTCD, practic unul din tinerii de perspectiva din gruparea Mazare&Co. Societatea a achizitionat mai multe terenuri si in diverse zone ale Municipiului Constanta, printre care se numara si cel in discutie.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor} {autor} Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 406

Modificări în conducerea unei firme de eoliene din Tulcea, din care face parte și constănțeanul Donchi Pufleni

29 Apr 2024 377

13 absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, repartizați la IPJ Tulcea

29 Apr 2024 329

Licitații Tulcea Muntenia Invest SRL asfaltează străzile din Agighiol, comuna Valea Nucarilor, cu peste 2,29 milioane de euro (DOCUMENT)

29 Apr 2024 267

Licitații Tulcea ARBDD, contract de peste 260.000 de lei cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare „Delta Dunării“ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 329

IPJ Tulcea a bătut palma cu Progres Experience SRL! Iată ce cumpără polițiștii

29 Apr 2024 326

#DobrogeaDigitală Considerațiuni generale asupra stării Dobrogei din 1879 - „Este foarte de temut ca o mare parte să se decidă a părăsi acestă țară“

28 Apr 2024 889

Poliția Română organizează un concurs important! Este vizat IPJ Tulcea

28 Apr 2024 453

Flash mob pe Faleza "Ivan Patzaichin" din Tulcea. Sute de tulceni au fost prezenți (FOTO)

28 Apr 2024 445

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 511

UPDATE Accident rutier cu persoana încarcerată în județul Tulcea. Un elicopter SMURD din județul Constanța intervine (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 884

Licitații Tulcea Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina modernizează portul Sulina Zona Mol-Bazin Maritim-Perimetrul II (DOCUMENT)

27 Apr 2024 471

IPJ Tulcea, la Ziua Porților Deschise a Aeroportului Internațional ,,Delta Dunării" (FOTO)

27 Apr 2024 320

UPDATE Accident rutier în Constanța! O mașină cu numere de Tulcea s-a răsturnat (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 2012

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 553