Cursuri pentru obtinerea carnetului de pescar la Harsova

Pescuitul individual - in prohibitie

Somerii si pensionarii nu vor plati aceste cursuri * Potrivit unei ordonante de guvern, pescuitul nu se va mai desfasura in mod individual, ci doar in cadrul asociatiilor

Obligativitatea administratorilor de fonduri piscicole de a asigura repopularea bazinelor naturale exploatate, precum si sumele incasate din concesionarea fondului piscicol vor determina ieftinirea pestelui pe piata interna, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, directorul Directiei pentru Agricultura si Alimentatie Constanta, Sorin Bulancea. "Puietul care contribuie la refacerea fondului piscicol va fi subventionat din pretul licitatiilor organizate pentru concesionarea apelor. Este logic ca va scadea foarte mult pretul pestelui, care va deveni un aliment mult mai accesibil pentru diversele categorii de populatie", a mai spus Bulancea. Compania, administrator al fondului piscicol din bazinele piscicole naturale, atribuie dreptul de pescuit in scop comercial prin concesionare societatilor, asociatiilor de pescari si altor forme de asociere, prin organizarea de licitatii publice. Castigatorul licitatiei trebuie sa faca dovada unei dotari tehnice corespunzatoare activitatii de pescuit si, in plus, este obligat la efectuarea unor investitii in mijloace de transport, depozitare, monitorizarea capturii realizate si organizarea unui sistem de paza a portiunii concesionate. De asemenea, firma nu poate folosi decat pescari profesionisti in activitatea de pescuit. "Astfel, vom putea avea garantia ca pestele de pe piata este pescuit, transportat si depozitat in conditii sanitar-veterinare prevazute de lege. Totodata, este creat un nou segment al pietei fortei de munca, pentru ca atestarea pescarilor profesionisti nu era facuta pana in prezent", a sustinut si prefectul judetului, Gheorghe Martin. Bulancea a aratat ca vor fi efectuate studii pentru stabilirea speciilor care trebuie ajutate si cantitatile de puieti necesare, o atentie deosebita acordandu-se cresterii productiei de sturioni. "Pentru Romania, sturionii reprezinta o resursa destul de importanta si trebuie valorificata. Cresterea productiei de sturioni poate insemna cote mai mari de export convenite cu Uniunea Europeana", a mai spus seful Directiei Agricole. Totodata, Bulancea a anuntat ca, in conformitate cu o ordonanta a guvernului, pescuitul nu se va mai desfasura in mod individual, ci doar in cadrul asociatiilor de pescari, ca masura a eliminarii braconajului. Totodata, DGAA, in colaborare cu Centrul de Consultanta Agricola, va organiza cursuri pentru obtinerea carnetului de pescar la Harsova. Somerii si pensionarii nu vor plati aceste cursuri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Creștere a eficienței energetice Licitație pentru iluminatul public în Cobadin, județul Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 291

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 475

Licitații Constanța Primăria Cobadin investește în lucrări pentru implementarea unei investiții publice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 446

Cumpărări directe Constanța Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL Cernavodă, contract de furnizare de agregate de carieră și de balastieră (DOCUMENT)

22 Apr 2024 403

Licitații Constanța Achiziție de peste jumătate de milion de lei făcută de Utilități Publice – Gospodăria Comunală SRL. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

22 Apr 2024 493

Primăria Constanța va repara și va pune în funcțiune sistemul de irigații. Câți bani alocă?

20 Apr 2024 500

IPJ Constanța, pregătiri pentru alegerile locale din 9 iunie! Investiție de 55.000 de euro pentru reparații generale la sediu

19 Apr 2024 363

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” investește în lucrări de reparații laborator smart labs și anexă (DOCUMENT)

19 Apr 2024 340

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, licitație deschisă pentru lucrări de reparații la atelierul mecanic (DOCUMENT)

19 Apr 2024 338

Cumpărări directe Constanța Primăria Istria investește în lucrări de amenajare a platformei Școala Nuntași (DOCUMENT)

19 Apr 2024 368

Licitații Constanța Nuclearelectrica investește în servicii de montare-demontare schelă (DOCUMENT)

18 Apr 2024 494

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 490

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 497

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 386

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 579