De câte ori s-a ante-pronunţat prefectul Eugen Bola

Prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, s-a confruntat, în ultimele luni, cu o serie de situaţii în care s-a... precipitat. Fie că a fost vorba despre podul de la Agigea, fie despre primarii constănţeni, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a cam grăbit cu declaraţii. Dovada precipitării sale a fost, ulterior declaraţiilor iniţiale, chiar atitudinea sa schimbată.

Astfel, pe data de 23 septembrie, prefectul anunţa, oarecum apocaliptic, faptul că podul de la Agigea va fi închis circulaţiei rutiere începând cu data de 1 octombrie şi până pe 30 noiembrie. Decizia CNADNR a scandalizat primarii localităţilor din sudul judeţului şi, desigur, agenţii economici. Mai ales că, la momentul respectiv, se vehicula o restricţie totală şi se luau deja în calcul rute ocolitoare. Ulterior, prefectul Bola a revenit asupra declaraţiilor, precizând că va aduce la cunoştinţa Guvernului decizia CNADNR. S-a ajuns astfel la o soluţie mai „soft”: circulaţia este restricţionată pe pod doar pentru maşinile a căror masă maximă autorizată nu depăşeşte 3,5 tone.
Au fost însă şi cazuri în care precipitările prefectului de Constanţa i-au vizat pe şefii administraţiilor publice locale. Spre exemplu, Eugen Bola a emis, în urmă cu câteva luni, pe motiv de incompatibilitate, un ordin prin care primarul comunei Poarta Albă, democrat liberalul Vasile Delicoti, a fost eliberat din funcţie. Delicoti a atacat însă în instanţă ordinul reprezentantului Guvernului în teritoriu la Constanţa şi a câştigat, inclusiv recursul din acest proces. Delicoti este, şi la ora actuală, primar al localităţii Poarta Albă.

Un alt exemplu de ante-pronunţare a avut loc în cazul condamnării primarului comunei Castelu, democrat liberalul Nicolae Anghel. După ce acesta din urmă a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru neglijenţă în serviciu, Bola a declarat că „prefectul este obligat să emită un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului. „Vom cere un înscris de la instanţă, din care să reiasă condamnarea şi faptul că decizia este definitivă. Ulterior, prefectul este obligat să anunţe Ministerul Afacerilor Interne. Iar apoi prefectul este obligat să emită un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului şi, totodată, care să prevadă faptul că viceprimarul va prelua atribuţiile”, explica reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa. Acest lucru nu s-a întâmplat însă până la momentul de faţă. Ulterior, condamnat la închisoare cu suspendare a fost şi primarul din Mircea Vodă, Dumitru Dedu. De data aceasta însă, Eugen Bola s-a abţinut de la declaraţii.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 1037

ITM Constanța atacă în recurs victoria fostului director Eugen Bola

26 Sep 2023 1250

Judecătorii explică de ce ITM Constanța trebuie să-l mențină în funcție pe fostul director Eugen Bola (MOTIVARE)

12 Jul 2023 1773

Oficial, din instanță ITM Constanța, obligat să-l mențină în funcție pe fostul director Eugen Bola (MINUTA)

26 Apr 2023 2124

Inspectorul șef al ITM Constanța, Eugen Bola, iese la pensie. Ce mesaj a transmis și cine va asigura conducerea instituției

11 Jul 2022 2474

ITM Constanța. Anchetă în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia

02 Jul 2021 1828

Tribunalul validează mandatele viitorilor aleși județeni constănțeni

25 Jan 2021 1671

Ședință ordinară la Consiliul Judeţean Constanţa. Sunt prezenți 30 de aleși locali

20 Jan 2021 2309

Ei sunt noii aleși județeni. Vacantări de mandate în Consiliul Județean Constanța. Parlamentarii vor fi înlocuiți de supleanții de pe lista partidelor politice

16 Jan 2021 4299

Inspectoratul Teritoral de Muncă Constanța are nou inspector șef adjunct. Cine este și de unde vine

07 Feb 2018 4641

ITM începe controalele tematice pe litoral, atât pe timp de zi, cât şi noaptea

23 Jun 2017 3849

O fostă angajată a ITM Constanţa a fost condamnată pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere de înscrisuri

24 Mar 2017 6024

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, dat în judecată de o fostă angajată

14 Dec 2016 2647

Ce s-a discutat în şedinţa Colegiului Prefectural Autorităţile locale din Constanţa, la raport. Prefectul Nicolaescu cere controale mixte pe litoral (galerie foto)

11 Jun 2016 2888

Poliţia, la ITM Constanţa De ce ar fi depus plângeri Eugen Bola şi Florina Mărculescu

30 Mar 2016 5183