Politic

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Moţiunea de cenzură, singura şansă!”

Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor declaraţia politică „Moţiunea de cenzură, singura şansă”. Parlamentarul a avertizat că se impune, de urgenţă, depunerea unei moţiuni de cenzură din partea opoziţiei. Totodată, deputatul a făcut un apel la consecvenţă către toţi parlamentarii din PNL şi USR şi le-a cerut acestora să demonstreze că sunt cu adevărat împotriva PSD şi să semneze moţiunea de cenzură, aşa încât aceasta să fie cât mai rapid depusă.
 
Redăm mai jos declaraţia politică a deputatului PMP Robert Turcescu:
„«Guvernul socialist de la Bucureşti face abuz de putere cu scopul de a facilita corupţia», a spus ieri şeful grupului parlamentar al PPE din Parlamentul European, germanul Manfred Weber. O declaraţie care ar trebui să ne pună pe toţi pe gânduri, la modul cel mai serios. Liderii politici europeni sunt vizibil deranjaţi de evenimentele din România şi ne atrag atenţia, mai direct ori mai pe ocolite, că s-ar putea ca îndepărtarea noastră faţă de democraţie şi statul de drept să ne coste scump.
 
Ceea ce se întâmplă în ultimele săptămâni pe scena politică românească nu a rămas fără ecouri la nivel european şi demonstrează un singur lucru: timpul şi ţara nu mai au răbdare! Guvernul Dragnea III, condus de faţadă de premierul-marionetă Viorica Dăncilă, trebuie de urgenţă să plece acasă, altfel ţara va fi pusă pe butuci. Ne pleacă tinerii în străinătate pentru că aici nu au nici un viitor, ne mor bătrânii pentru că statul îi batjocoreşte la fiecare pas, iar noi, cei de vârstă mijlocie, obosim după atât de multă luptă cu dictatura pesedistă care ne gazează fără ruşine în faţa Guvernului.
 
Incompetenţa gestionării crizei pestei porcine, despre care Guvernul a fost avertizat încă din februarie 2017 de către Comisia Europeană, ne obligă, pe noi, cei din opoziţie, să trimitem acasă Guvernul Dragnea III. Altfel, după protestele din 10 august, perspectiva anarhiei e tot mai valabilă. Singura noastră şansă de a scăpa de acest viitor sumbru este, stimaţi colegi din opoziţie, unirea tuturor forţelor politice anti-PSD într-o singură platformă politică şi depunerea de urgenţă a unei moţiuni de cenzură. Acum este momentul! Acum, când PSD se clatină puternic din cauza conflictelor interne. Sunt destui colegi din coaliţia de guvernare PSD-ALDE care se roagă la Cel de Sus ca noi să depunem o moţiune de cenzură şi care ar vota-o cu două mâini, pentru că nici măcar ei nu mai suportă un Guvern atât de incompetent.
 
Este evident că niciunul dintre partidele de opoziţie nu poate să depună singur o moţiune de cenzură, neavând suficiente semnături. Tocmai de aceea, astăzi, de la tribuna Camerei Deputaţilor, fac un apel la consecvenţă către toţi parlamentarii din PNL şi USR. Le cer să demonstreze că sunt cu adevărat împotriva PSD şi să semneze moţiunea de cenzură, aşa încât aceasta să fie cât mai rapid depusă.
 
Neunificarea dreptei în contextul actual înseamnă condamnarea cu bună ştiinţă a României la dictatură pesedistă. Iar românii care ne-au votat şi ne-au trimis în Parlament nu ne vor ierta niciodată faptul că am pierdut prima ocazie reală de a da jos un guvern PSD prin moţiune de cenzură”.
               
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost respinsă

20 Dec 2018 414

UPDATE Moțiune de cenzură dezbătută în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului

20 Dec 2018 396

Robert Turcescu (PMP) - „Opoziţia trebuie să depună cât mai repede o moţiune de cenzură!“

26 Oct 2018 787

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, respinsă

27 Jun 2018 531

Moţiunea de cenzură „Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!" depusă la Parlament

20 Jun 2018 2481

Este oficial. PNL depune astăzi moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă

20 Jun 2018 574

Orban la Constanţa „PNL pregăteşte o moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă”!

21 May 2018 739

Filialele PNL, obligate să aibă pagină de Facebook, site cu informaţii actualizate şi să promoveze dialogul prin social media

12 Mar 2018 883

PNL, moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

11 Mar 2018 1055

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose a fost respinsă

23 Nov 2017 983

Moţiunea de cenzură depusă de PNL va fi dezbătută joi

22 Nov 2017 653

Imagini de la eveniment Mitingul PNL. Constănțenii au ieșit în stradă pentru a susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului (galerie foto + video)

20 Nov 2017 1250

UPDATEMoțiunea de cenzură a PNL, citită astăzi în Parlament

20 Nov 2017 1197

Liberalii cheamă constănţenii la miting pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

20 Nov 2017 1048

PNL depune astăzi moțiunea de cenzură

17 Nov 2017 734