Deputata Cristina Rizea a participat dezbaterea despre femei și abuzurile sexuale din lumea sporturilor, la Bruxelles


 
Evenimentul a fost organizat de Parlamentul European și a avut ca temă centrală abuzurile sexuale care au ca victime femeile din lumea sporturilor.

În acest cadru, membrii comisiilor de egalitate de gen și sport din Parlamentelor naționale au explorat soluții concrete pentru eliminarea abuzurilor sexuale, psihice și fizice prin care trec sportivele din statele europene, și de încercarea de a face față stigmatizării, fricii de repercusiuni și lipsei de suport pentru victime.

Aceste abuzuri pot avea loc în diverse contexte, inclusiv în cadrul cluburilor sportive, la nivelul antrenamentelor și competițiilor, și pot implica antrenori, oficiali sau alte persoane din interiorul sau exteriorul mediului sportiv. Sportivele se confruntă cu presiunea de a tăcea, de teama consecințelor asupra carierei lor sportive sau de a fi marginalizate și discreditate în cadrul comunității sportive.
 
 
,„Am avut privilegiul de a participa la întrunirea interparlamentară a comisiilor de egalitate de gen și sport a Parlamentelor naționale,  la Bruxelles, în cadrul căreia am abordat problemele cu care se confruntă sportivele noastre,cum ar fi abuzurile sexuale și lipsa reprezentativității.
Sportivele noastre merită să beneficieze de aceleași condiții și oportunități ca și bărbații, dar, mai presus de toate, să aibă parte de un mediu sigur în care să își poată desfășura activitatea în condiții optime.Am avut, de asemenea, o discuție constructivă cu doamna Carlien Scheele, directoarea Institutului European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați.
 Concluzia: Ne angajăm să continuăm această luptă pentru drepturile și siguranța sportivelor, căutând soluții eficiente la nivel legislativ și instituțional. Eforturile noastre comune trebuie să contribuie la schimbări reale și durabile în universul sportului, asigurând că femeile și fetele pot să-și exploreze potențialul într-un mediu liber de abuzuri și discriminări", a transmis deputata de Constanța, Cristina Rizea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 779

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1857

Proiect aprobat de Senat Spațiile comerciale mai mari de 2.000 metri pătraţi ar putea fi obligate să dispună de centre de prim ajutor

11 Mar 2024 942

Propunere legislativă Instituirea obligativității utilizării materialelor ignifuge pentru izolarea clădirilor

27 Feb 2024 639

Instituirea „Zilei Părinților de Îngeri” și decontarea a 10 ședințe de consiliere psihologică pentru aceștia a trecut în unanimitate de Senat

11 Dec 2023 843

Proiect Farmaciile ar putea fi amplasate la distanță de minim 500 metri una față de cealaltă

03 Dec 2023 1073

Deputatul Cristina Rizea „Dezbaterea Trenului Metropolitan Constanța, o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a infrastructurii de transport public în 2021-2027” (GALERIE FOTO)

24 Nov 2023 891

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor vine la Constanța

10 Nov 2023 831

Deputata de Constanța, Cristina Rizea propune instituirea Zilei Părinților de Îngeri

11 Oct 2023 790

Proiect de lege Deputatul Cristina Rizea vrea instituirea unui sistem de plasament pentru persoane vârstnice în familii

13 Sep 2023 794

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Cristinei Rizea, deputat neafiliat (DOCUMENTE)

12 Sep 2023 1435

Deputatul Cristina Rizea „Proiectul Trenul Metropolitan Constanța se apropie de implementare“

08 Sep 2023 1278

Deputatul constănțean Cristina Rizea a demisionat și din REPER. Fusese suspendată din calitatea de membru de partid, printr-o decizie a Biroului Național

16 Jun 2023 1496

Proiect de lege REPER pentru dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu în limita a 3 grame și înlocuirea cu amendă

08 May 2023 1404

REPER și-a ales structura de conducere Deputata de Constanța, Cristina Rizea, desemnată coordonator regional!

07 May 2023 1873