Politic

Deputatul Mircea Dobre - „Ministrul Trif, vicepreşedinte PSD, tocmai a legalizat ţeparii din turism!“

Fostul ministru al Turismului din guvernele Grindeanu şi Tudose, deputatul Mircea Dobre, continuă să-l critice pe actualul ministru al Turismului, Bogdan Trif, pe care, mai nou, îl acuză de legalizarea ţepelor din turism prin aprobarea unei ordonanţe de guvern.
 
„Este vorba despre Ordonanţa nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate, precum ş̦i pentru modificarea unor acte normative - care tocmai a intrat în vigoare, începând cu 2 septembrie 2018. Timp de 60 de zile, orice escroc poate profita de vidul legislativ, sau, mai exact, de o lege specială care tocmai a fost dată pentru ei.
 
Cu alte cuvinte, Ministerul Turismului nu poate cere niciun instrument de garantare niciunui operator economic ce doreşte să înfiinţeze o nouă agenţie de turism, deoarece Ordonanţa 107/1999, cu modificările şi completările ulterioare, tocmai a fost abrogată, începând cu data intrării în vigoare a acestei ordonanţe 2/2018 - act normativ care lipseşte tocmai de pe site-ul instituţiei care l-a iniţiat (detalii aici: http://turism.gov.ro/web/legislatie / şi click pe ordonanţe)”, susţine deputatul Pro România.
 
Mircea Dobre afirmă că ordonanţa nu se află pe site-ul Ministerului Turismului, deoarece „incompetentul ministru al Turismului a gafat din nou, în momentul în care a iniţiat ordonanţa. Şi, din nou, Guvernul a aprobat. Unde este gafa majoră a acestei ordonanţe? Probabil într-unul dintre cele mai importante capitole ale acestui act normativ, care produce efecte începând chiar de azi, din momentul intrării în vigoare, şi anume: capitolul VII - art. 28 şi art. 30.
 
Pe înţelesul tuturor: art. 28 alin. 3, coroborat cu art. 30, face referire la agenţiile de turism care există în acest moment, dar nu spune nimic despre agenţiile de turism care urmează să se înfiinţeze. Sau poate că nimeni nu mai are voie să înfiinţeze o agenţie de turism, până când Trif nu termină normele de garantare.
 
Hai să ne referim la o companie care de mâine doreşte să înfiinţeze o agenţie de turism şi nu a activat niciodată în acest domeniu. Conform acestei ordonanţe în vigoare, agenţia de turism nou înfiinţată nu mai trebuie să prezinte un instrument de garantare, deoarece în art. 18 al acestei ordonanţe ni se prezintă mai multe instrumente pentru care nu există norme în vigoare - norme pe care ministrul trebuie să le aprobe prin ordin în termen de 60 de zile.
 
Asta înseamnă că, în toată această perioadă, ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, vicepreşedinte PSD, a «legalizat ţeparii», cum chiar el îi numea pe cei de care pretindea că vrea să ne apere pe toţi. Ministerul, prin foştii colegi de la Autorizare, nu poate cere un instrument de garantare niciunui operator economic care doreşte să înfiinţeze o nouă agenţie de turism, deoarece Ordonanţa 107/1999, cu modificările şi completările ulterioare, a fost abrogată, începând cu data intrării în vigoare a acestei Ordonanţe 2/2018“, conchide deputatul.
 
Deputatul Pro România îi sfătuieşte pe această cale pe românii care doresc să cumpere pachete de servicii turistice să fie mult mai atenţi de acum înainte.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cardinal Motors SRL are un asociat nou. Cine a fost cooptat în firmă

10 Apr 2019 601

Oina va fi studiată la Facultatea de Educație Fizică și Sport Constanța

08 Apr 2019 665

Conferinţă de presă Pro România la Constanţa. Cine deschide lista pentru europarlamentare. Adrian Ţuţuianu, precizări pentru militari (galerie foto)

30 Mar 2019 959

Simona Halep a confirmat că are un nou antrenor. Cu cine va colabora sportiva din Constanța

21 Mar 2019 492

Lectură publică dedicată Zilei Internaționale a Poeziei

21 Mar 2019 520

Martor într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre Un investigator sub acoperire, audiat în procesul lui Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit

17 Mar 2019 773

Pro România Constanţa începe campania pentru europarlamentare. Mircea Dobre şi Mircea Banias, în conferinţă de presă (galerie foto)

01 Mar 2019 791

Semnal editorial Volumul „Reviste dobrogene ale României Mari“ restituie istoria publicisticii autohtone

09 Feb 2019 1164

Martor într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, achitat. Apelul, în martie

29 Jan 2019 430

Cine sunt cei mai noi administratori provizorii ai Ecosal SRL. Unul este consilierul primarului Făgădău! (document)

22 Jan 2019 1215

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 ianuarie 2019

17 Jan 2019 495

Divertismentul muzical „O sole mio” la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Jan 2019 757

Deputatul Mircea Dobre, ales trezorier al Pro România. Mircea Banias coordonează departamentul de transporturi

08 Nov 2018 762

UPDATE PNL Constanţa propune reducerea amenzilor pentru parcări

01 Nov 2018 523

Echipa de oină Spicu Horia participă, la Gherăeşti, la Cupa Satelor

21 Sep 2018 702